ASELSAN'dan 4G hazırlığı!

Şeffalık konusunda pekiyi notu alan Aselsan, iletişimin geleceği olan 4G ve LTE teknolojisi için çalışmalarını hızlandırdı.

ASELSAN'dan 4G hazırlığı!

  • ASELSAN, 5 mil­yon do­lar­lık pro­je ile 4G ve 4G'nin bir üstü olan LTE sis­tem­le­ri ge­liş­tirecek.
  • Alt­ya­pı ça­lış­ma­la­rı 1 yıl için­de ta­mam­la­na­cak. 
  • Proje sayesinde hem dö­viz çı­kı­şı­nı ön­le­necek hem de ih­ra­ca­t yapılacak. 

Asel­san , 200 mil­yon do­lar­lık ya­tı­rım­la in­şa edi­len An­ka­ra Göl­ba­şı­’n­da­ki “Ra­dar ve Elek­tro­nik Harp Sis­tem­le­ri Te­si­si­”ni mart­ta aça­cak. Şir­ke­tin he­de­fin­de te­le­ko­mü­ni­kas­yon ala­nın­da dı­şa­rı­ya yük­sek mik­tar­da dö­viz öde­nen teç­hi­zat­la­r ve si­vil alan­lar­da­ki 4G pro­je­le­ri­ni ger­çek­leş­tir­mek bu­lu­nu­yor. Ay­rı­ca, ray­lı ula­şım­da kul­la­nı­la­cak akıl­lı yer sis­tem­le­ri­ni yap­ma­ya odak­la­nan Asel­san, bu tip pro­je­ler­de or­tak şir­ket­ler­le İkincil halka arzda erteleme sinyali ça­lış­ma­yı amaç­lı­yor.

ALTYAPI 1 YILDA HAZIRLANACAK

Bugün gazetesinin haberine göre, Ge­nel Mü­dür Er­ge­ne­ma­n’­ın ver­di­ği bil­gi­ye gö­re 45 mil­yon do­lar­lık pro­je kap­sa­mın­da 4G ve 4G’­nin da­ha da ile­ri­si olan LTE sis­tem­le­rin­de kul­la­nı­lan tek­no­lo­ji­le­ri ge­liş­tir­me­si­ni Asel­san üst­len­di. Ge­çen ma­yıs­ta Ulaş­tır­ma Ba­kan­lı­ğı ve Sa­vun­ma Sa­na­yi ile pro­to­kol im­za­la­dı. Ne­taş ve Ar­ge­la ile bir­lik­te bu sis­tem­le­re ait baz is­tas­yon­la­rın ta­sa­rı­mı ya­pı­lı­yor. Alt­ya­pı ça­lış­ma­la­rı 1 yıl için­de ta­mam­la­na­cak. Bu ça­lış­ma­da acil yar­dım 112  gi­bi ka­mu gü­ven­li­ği sis­tem­le­ri yer alı­yor.  Er­ge­man, şöy­le evam et­ti: “Tür­ki­ye 3G ile ta­nış­tı­ğın­da bu­nun alt­ya­pı­sı­nı it­hal et­mek zo­run­da kal­dı. Şim­di 4G ve LTE gel­di­ğin­de biz bu­nun ta­şı­yı­cı­sı ola­cak sis­tem­le­ri baz is­tas­yon­la­rı­nı üre­te­rek hem dö­viz çı­kı­şı­nı ön­le­me­yi hem ih­ra­ca­tı he­def­li­yo­ruz.”

<< Önceki Haber ASELSAN'dan 4G hazırlığı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER