AP Yeşiller Grubu'ndan çok çarpıcı çıkış geldi

AP Yeşiller Grubu Eşbaşkanı Rebecca Harms, basın mensuplarının gözaltına alınmasına sert tepki gösterdi.

AP Yeşiller Grubu'ndan çok çarpıcı çıkış geldi

Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu, aralarında Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın da bulunduğu basın mensuplarının gözaltına alınmasına sert tepki gösterdi.

Yeşiller Grubu Eşbaşkanı Rebecca Harms, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sert sözlerle eleştirerek, "Erdoğan yolsuzluk iddialarını temizleyeceğine gazetecilere karşı soruşturma açıp hapishanelere koyuyor." dedi.

Yolsuzluk iddialarını haber yapan gazetecilerin takibata uğradığına işaret eden Harms, özellikle Zaman Gazetesi ile Samanyolu Yayın Grubu’nu hedef alan baskınların endişe verici olduğunu kaydetti. Cumhuriyet ve Taraf gibi muhalif basınında da baskı altında olduğunu hatırlatan Harms, tutuklamaların ifade hürriyetine yeni bir saldırı olduğunu ifade etti.

AB’nin de Türkiye’deki endişe verici gelişmelerden sorumlu olduğunu kaydeden Harms, Brüksel’in gazetecilerin derhal serbest bırakılması için çaba göstermesi, Avrupa Parlamentosu’nun da konuyu ele alması gerektiğini söyledi.
<< Önceki Haber AP Yeşiller Grubu'ndan çok çarpıcı çıkış geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER