AKP'li vekilden İhsan Özkes'e ağır hakaret

CHP İstanbul Milletvekili ve eski müftü İhsan Özkes, Meclis’teki bütçe görüşmeleri kapsamında yaptığı konuşmada Diyanet İşleri Başkanlığı’nı ve hükümeti eleştirdi.

AKP'li vekilden İhsan Özkes'e ağır hakaret

AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak ise Özkes’e “Belam’sın” diyerek sataştı. Belam’ın, Hz. Musa döneminde yaşayan ve önceleri büyük bir âlimken daha sonra “dinden dönen” Belam-ı Baura olduğu öğrenildi. TBMM’de 2015 yılı bütçe görüşmelerinde söz alan İhsan Özkes, konuşmasında özetle şunları söyledi:

“CAMİLER SEÇİM BÜROSU”
Başbakan Davutoğlu, camileri propaganda merkezi yapmak için mi Diyanet’i doğrudan Başbakanlığa bağladı? Kayseri’nin Tavas İlçesi’nde protokol masası kuruluyor, cami mihrabına kurulan kürsüden belediye başkanı propaganda yapıyor. Üsküdar’da ilçe başkanı seçilen bir kişi, cami duvarına pankart asıyor, Allah, ‘Mescitler Allah’ındır’ buyuruyor ama iktidar, camileri seçim bürosuna çeviriyor. Çanakkale Bayramiç Kaykılar Köyü imamı, IŞİD saflarında savaşmaya gidiyor. Diyarbakır Kayapınar’da din görevlisi IŞİD’e destek hutbesi okuyor. 25 yıldır Kutlu Doğum Haftası düzenleyen Diyanet, 24 yıldır bu amblemi kullanmıyor ancak IŞİD’in ortaya çıktığı 2013 yılının kutlu doğum haftasında bu amblemi (IŞİD bayrağındaki amblem) kullanıyor. Amblemin kullanılma zamanlamasına dikkat çekmek istiyorum.

“HİÇ ALEVİ KELİMESİ YOK”
Diyanet Başkanı, aşure gününe dedeleri davet ederek, Diyanet bütçesinde Alevilerin hakkının sadece aşure yedirmek olarak mı görüyor? Diyanet’in 2015 bütçe tasarısında ne bir Alevi kelimesi ne bir Caferi kelimesi ne de bir Cemevi kelimesi geçiyor. Alevilerin Allah’ı aynı Allah değil mi, kitabı aynı kitap değil mi, peygamberi aynı peygamber değil mi, ehlibeyti ehlibeyt değil mi? Nedir bu Alevilere yapılan haksızlık ve zulüm? Müslümanlıkta hak yeme yoktur, demokraside insan haklarına saygı vardır. Cemevlerine yasal statü verilmelidir.”

BELAM TARTIŞMASI
Özkes, ardından konuşmasını sonlandırdı. Bu sırada kürsünün hemen yanında AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner ile yan yana oturan AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak’ın, Özkes’e “Belam’sın” dediği duyuldu. Bunun üzerine çok öfkelenen Özkes, kürsüyü yumrukladı ve “Belam diyenin kendisi Belam’dır” ifadelerini kullandı. Özkes’i diğer CHP’li vekiller sakinleştirdi ve oradan uzaklaştırdı.

CİHAN
<< Önceki Haber AKP'li vekilden İhsan Özkes'e ağır hakaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER