AKP’den istifa etti, başına gelmeyen kalmadı

Manisa’da AKP’den istifa ettikten sonra Toplu Konut İdaresi’nden (TOKİ) parasını alamayan işadamı Sait Han Bakşi’nin şirketi iflasını istedi.

AKP’den istifa etti, başına gelmeyen kalmadı

AKP’ye 11 yıl maddi ve manevi hizmet verdiğini belirten Bakşi, istifa edene rahat verilmediğini söyledi.

Manisa’da 30 Mart yerel seçimlerinde Şehzadeler Belediye başkan aday adayı olan Bakşi, seçimlerden önce ihanete uğradığını gerekçe göstererek AKP’den istifa etti. Bakşi’nin istifasının ardından şirketi Bakış İnşaat, iflas erteleme kararı aldı. Partisinden istifa edişinin hemen ardından TOKİ’den parasını alamayan işadamının işleri başkasına devredildi.

YANDAŞLARA VERİLDİ

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde devam eden 2 bin 500 kişilik cami inşaatının yüzde 70’ini tamamlayan şirketin iflasının ardından kalan işler, Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın akrabalarına verildi. Bayraktar’ın şirketi olan Bayraktar Holding’in eski Yönetim Kurulu Başkanı olan Hüseyin Bayraktar’ın sahibi olduğu Aydur İnşaat, iflas eden şirketin cami inşaatı işini aldı.

İşadamı Sait Han Bakşi, TOKİ’den hak edişlerini alamadıkları için iflas erteleme talebinde bulunduklarını söyledi. TOKİ'nin ihale usulü ile çalıştığını belirten Bakşi, “İnşaat bittikçe hak edişler oluyor. Bakış İnşaat olarak ihale ile aldığımız işleri taşerona veriyoruz. Taşeron işi ilerlemiyor. Tabii ki teminatlar ve bankalardan çekilen krediler var. Biz de bu sürede bir yıllık iflas erteleme aldık. Ödemeler kayyum tarafından yapılıyor, bankalarla ve alacaklılara görüşülüyor.” dedi.

"AKP'DEN İSTİFA EDEN RAHAT YOK"

Bu ülkede AKP’den istifa edene rahat verilmediğini iddia eden işadamı Bakşi, AKP’nin 2011 seçimlerinde Manisa’da beş milletvekili çıkarmasında en önemli etkenlerden biri olduğunu savundu. Geçen ocak ayında Şehzadeler Belediye başkan aday adayı olduğunu ve aday gösterilmediği için partiden istifa ettiğini dile getiren Bakşi, “Ben bu partiye 11 yılımı verdim. Gece gündüz demeden hem maddi hem de manevi anlamda çok çalıştım. Siyasette kullanılmak gibi bir algıya sebebiyet veremezdim. Adında adalet ve kalkınma olan partinin, maalesef artık Manisa yerelinde misyonunu eda edemediği gördüm.” dedi. İhanete uğradığını dile getiren Bakşi, “AK Parti’den istifa edince işte böyle oluyor. AK Parti'liysen işlerin yolunda gidiyor, AK Parti'li değilsen işlerin yolunda gitmiyor ve iflasını istiyorsun.” diye konuştu.

CİHAN

<< Önceki Haber AKP’den istifa etti, başına gelmeyen kalmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER