AKP'de tek aday baskısı kavga çıkardı

AKP İzmir’de ilçe kongrelerinde yaşanan "tek aday" sıkıntısı kavgaya dönüştü.

AKP'de tek aday baskısı kavga çıkardı

Birçok ilçede teşkilatlar, genel merkezin tek aday ısrarına tepki göstererek sandığa gitmemişti. 400 delegenin oy kullanması gereken ilçelerde, 20-30 delegenin oyuyla başkanlar seçildi. Tek aday ısrarı, Bornova ilçe kongresinde ise kavgaya dönüştü. Parti genel merkezi, Bornova İlçe Başkanı Musa Çevik’in yerine Arslan Keskin’i aday gösterdi ancak süreçte Metin Akçay da aday olacağını açıkladı. Kongrede gidilirken olaylar çıktı. Adaylığını açıklayan Akçay, genel merkeze rağmen dîvana liste sundu. Siyasi-hukuki işlerden sorumlu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Rahmi Taştan, yeterli imza olmasına rağmen listeyi reddetti. Bu sırada salonda arbede çıktı. Partililer Akçay ve ekibini önce kürsüden, ardından da salondan uzaklaştırdı. Akçay, arbededen sonra salonu terketti.

KONGRELERDE GENEL MERKEZE BÜYÜK TEPKİ

AKP ilçe kongreleri oldukça sıkıntılı ve olaylı geçiyor. Genel merkezin belirlediği tek adaylara teşkilat sandıkta tepki gösteriyor. Her ilçede beklenen ortalama 400 delegenin yarısı bile sandığa gitmiyor. Dikili'de Zafer Afyon 22, Karaburun'da teşkilatın benimsediği İlçe Başkanı Adil Soyer yerine Ahmet Değirmenci 33 oyla seçildi. Bornova kongresinde ise rahatsızlık kavgaya dönüştü.

DİSİPLİN SÜRECİ BAŞLATILABİLİR

Bornova'da yaşanan çift liste krizi, diğer ilçelere de sıçradı. Önümüzdeki günlerde yapılacak Buca, Selçuk ve Kiraz ilçe kongrelerinde de ikinci aday çıkabileceği belirtiliyor. Bu durum, partideki gerginliği iyice su yüzüne çıkarırken ikinci liste çıkarmak isteyenlere disiplin sopası gösteriliyor. Bornova’da, İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ı listenin başına yazan Metin Akçay ile ilgili disiplin süreci başlatılmasına karar verildiği öğrenildi. Ayrıca kongrede yaşanan kavgaya karışan kişilerin, belirlenerek partiye davet edilecekleri belirtildi.

(CİHAN)

<< Önceki Haber AKP'de tek aday baskısı kavga çıkardı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER