AKP ilçe meclisi üyelerinden skandal karar

AKP Gaziosmanpaşa ilçe meclisi, oy çokluğu ile aldığı kararla ilçenin simgesi haline gelen tarihi Çifte Minareli Camii'yi yıkma kararı aldı.

AKP ilçe meclisi üyelerinden skandal karar

İstanbul Gaziosmanpaşa'da  kentsel dönüşüm sebebi ile ada ve parsel planları değişmeye başladı.
Yeni plana göre ilçenin en önemli simgelerinden biri olan Tarihi Çifte Minare Camii için yıkım kararı çıktı. Caminin arazisine AVM yapılması planlanıyor.

İstanbul'da her yere AVM inşasına bir yenisi daha ekleniyor. Bu kez ticaret ve konut alanına dönüştürülecek bölgede bir camii var.

Gaziosmanpaşa'da bulunan 54 yıllık çifte minare camisi, ilçe meclisinin aldığı kararla yıkılarak farklı bir alana taşınacak. İmar planında yapılan değişiklikle de camiinin bulunduğu alana ticaret ve konut alanı yani AVM yapılacak.

Söz konusu tarihi camiinin yıkılmasını istemeyen vatandaşlar, alınan karara tepki gösterdiler. Konuyla ilgili konuşan vatandaşlar, söz konusu caminin restore edilerek muhafaza edilmesini istediklerini belirttiler. Kararın ilçe meclisindeki AKP üyelerin çokluğu şle alındığını belirten bir vatandaş şöyle konuştu "İlçe meclisinde AKP'li üyelerin oyu ile CHP'li üyelerinin de muhalefeti ile maalesef geçmiş oldu. Gaziosmanpaşalıların tarihsel anlamda ki camisinin yeri maalesef çok yakın bir sürede konut ve ticaret alanına  terk edilecek."


<< Önceki Haber AKP ilçe meclisi üyelerinden skandal karar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER