AK Parti önünde canlı bomba paniği

AK Parti genel merkezi önünde canlı bomba paniği yaşandı. Polis, bir kişiyi gözaltına aldı.

AK Parti önünde canlı bomba paniği

Yaklaşık yarım saat önce 155 polis imdat hattını arayan bir kişi, “AK Parti genel merkezi önünde kendimi patlatacağım” dedikten sonra telefonu kapattı. Başkent polisi alarma geçirildi. Ak Parti önündeki sivil polisler ve acil müdahale ekibi, etrafta güvenlik önlemi aldı. Genel merkezin karşısında bulunan şüpheli bir kişi gözaltına alındı. Hikmet U.’nun, 155’i kendisinin aradığını itiraf ettiği bildrildi. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ne götürülen şahsın sorgusuna başlandı.  


Başkent’te polisi arayarak, AK Parti Genel Merkez binası önünde eylem yapacağını ihbar eden bir kişi, polisleri alarma geçirdi. Gözaltına alınan şahsın, "Ben Adana’dan buraya boş gelmem" demesi dikkat çekti.

Başbakanlık Vekâletler Caddesi girişinde geçen hafta cam macunu ve kablo ile bomba süsü verip eylem yapan Tuğrul B.’nin ardından benzer bir olay da AK Parti Genel Merkezi yakınında yaşandı. Siyah montlu, açık renkli pantolonlu, kahverengi ayakkabılı Hikmet U. isimli şahsın parti binasında eylem yapacağı bilgisini alan Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri alarma geçti. Polis telsizinden yapılan anonsta, Başbakanlık önünde yapılan eylemin bir benzerinin yapılacağı, dikkatli olunması ve şahsın görüldüğünde merkeze bilgi verilmesi istendi. Karakol, Asayiş, Terörle Mücadele Ekipleri (TEM) ve Bomba İmha Uzmanları bölgeye sevk edildi.

Söz konusu şahıs, parti binası karşısındaki sokakta görüldü. Karakol ekipleri şahsın üzerinde arama yaptı. Yapılan aramada şahsın üzerinden evlilik cüzdanı ile sarı bir dosya çıktı. Ak Parti’ye geldiğini ve muhatap bulamadığını söyleyen Hikmet U., "Adana’dan buraya da boş gelmem. Benim ciddi sorunlarım, sıkıntılarım var. Ben bir tane devletten muhatap bulamayacak mıyım?” şeklinde konuştu. Şahıs daha sonra gözaltına alınarak, karakola götürüldü.

Bomba uzmanları ve sevk edilen polislerin yaşadığı panik kameralara yansıdı. Parti genel merkez binası önünde de yoğun güvenlik önlemleri alınması dikkat çekti.
<< Önceki Haber AK Parti önünde canlı bomba paniği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER