4 eski Bakanla ilgili komisyon hala kurulamadı

Adı yolsuzluğa karışan dört eski bakanla ilgili soruşturma yapacak komisyon, hâlâ kurulamadı.

4 eski Bakanla ilgili komisyon hala kurulamadı

  • Adı yolsuzluğa karışan dört eski bakan hakkında soruşturma komisyonu kurulması yönünde kararı alınmasının üzerinden 40 gün geçti.
  • AKP hâlâ komisyon için isim vermedi.
  • Dört kişilik üye için 12 isim bildiren CHP, Meclis Başkanı Cemil Çiçek’ten veto yiyince yedi yeni isim daha belirledi.
Meclis ay sonunda tatile girecek. Mayıs ayı başında kurulması kararlaştırılan dört eski bakan hakkındaki soruşturma komisyonu AKP’nin üye vermemesi nedeniyle halen kurulamadı. Taraf'ın haberine göre; Muhalefet partileri AKP’nin “oyalama” taktiğini Cumhurbaşkanlığı seçimine bağladı. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Biz muhalefetin bildirdiği isimlerin Genel Kurul’da okunarak itirazın orada yapılması için üç kez yazı yazdık. Başkan tutumunda ısrar edince yeterki komisyon kurulup çalışmaya başlasın diye yedi yeni isim belirledik. Bu hafta vereceğiz. AKP ise halen oyalama taktiği ile üye vermiyor” dedi. MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, şöyle konuştu: “AKP’liler ne kadar montaj derlerse desinler, kendi içlerindeki arkadaşları bile bu işin sahte olduğuna inanmıyor. Yolsuzlukla ve rüşvet iddialarına ilişkin komisyon istediğinde bu isimler gelmek zorunda.

AKP’Yİ ZORA SOKACAK

Ancak AKP’nin şöyle bir endişesi var; Geldikleri zaman ola ki bunların arzu etmedikleri şekilde beyanat verecek olurlarsa zor duruma düşeceklerini düşünüyorlar ve cumhurbaşkanlığı seçiminden önce böyle bir komisyonun raporunun açıklanması taraftarı değiller. Sıkıntı oradan kaynaklanıyor. Bu dört eski bakan hakkında araştırmalar sonucu suçlu olduklarına ilişkin bir sonuç çıkarsa Cumhurbaşkanı adayı olacak AKP’li kişi kim olursa olsun zor durumda kalacak.”

MHP, MAHKEMEYE GİDİYOR

MHP’nin komisyona bildirdiği ancak Meclis Başkanlığı’nın veto ettiği isim olan Faruk Bal ise bu itiraz karşısında mahkemeye başvurma kararı aldı. Bal, “Şahsımıza yönelik haksız bir uygulama var. İsme itiraz Meclis İç Tüzüğü ve Anayasa’ya aykırı. Bizim komisyonda yapacağımız böyle bir yolsuzlukla ilgili bilgileri toparlayıp rapor hazırlamak. İlgili bakanlar hakkında dava açılıp açılmayacağına genel kurul karar verecek. Dolayısıyla komisyon üyesi milletvekillerinin yapacağı iş savcı benzeri veya hakimlik mesleğinin icrasıyla ilgili bir iş de değil” ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber 4 eski Bakanla ilgili komisyon hala kurulamadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER