3227 Kodlu KPSS komplosuyla ilgili ŞOK detay!

2010 KPSS Eğitim Bilimleri sınavı üzerinden tezgâhlanan yeni algı operasyonu da tıpkı diğerleri gibi temelsiz.

3227 Kodlu KPSS komplosuyla ilgili ŞOK detay!

Soruşturmanın dayanağı olan ve içerisinde 3227 No’lu soru dosyasının bulunduğu öne sürülen 3. flash disk, arama tutanağına sonradan eklenmiş. Kopya çektiği iddia edilen Baki S.’nin adresinde 2 adet flash bellek bulunmuştu.

Soruların çalındığı iddia edilen ve 5 yıldır tamamlanamayan 2010 KPSS Eğitim Bilimleri sınavı soruşturmasıyla ilgili yeni belgeler gün yüzüne çıktı. 2010’daki KPSS soruşturmasını yürüten dönemin Yalvaç Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Gökalp’in emriyle 2 Eylül 2010’da yapılan operasyonda jandarma ekipleri, kopya çektiği iddia edilen Baki S.’nin ve akrabalarının evlerinde yaptığı aramada 2 flash bellek bulmuştu. Ancak olaydan 2 gün sonra 4 Eylül 2010’da savcı Gökalp’in yazdığı tutanakta, 3 adet flash belleğin kayıtlara geçirildiği görülüyor. Sonradan eklenen flash bellekte ise 3227 No’lu soru dosyası yer alıyor. Savcının soruların bulunduğu 3. flash belleğe nasıl ulaştığı ise muamma.


2010 KPSS Eğitim Bilimleri sınavıyla ilgili soruşturmayı yürüten Yalvaç Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Gökalp’in emriyle operasyon yapan Jandarma ekipleri, Baki S.’nin evinde ve akrabalarının iskanlarında arama yaptı. 2 Eylül 2010’da düzenlenen operasyona ait belgeler, KPSS sorularının bulunduğu 3227 No’lu belgenin yer aldığı flash disk’in bulunmadığını ortaya koyuyor. Jandarmanın, Baki S.’nin amcası Mevlüt S.’ye ait evde yaptığı aramalarda bilgisayarın yanı sıra 1 adet flash bellek bulunuyor. Yine aynı gün yapılan operasyonda Baki. S’nin babası Mustafa S.’nin evindeki aramada ise sarı-beyaz renkli 1 adet 4 cb’lik flash bellek çıkıyor. Baki S.’nin kardeşinde ise herhangi bir belge ya da diske rastlanmıyor. Olay yeri arama tutanaklarında Jandarma ekipleri tarafından bu durum kayıt altına alınıyor. Fakat buna rağmen soruşturma savcısının 2 gün sonra evlerde ele geçirilen bilgisayar ve bilgisayar programlarında inceleme amacıyla yazdığı talep yazısında, Mevlüt S.’nin evinde fazladan bir flash bellek daha çıktığını kayda geçiriyor. Jandarma kayıtlarında 2 olan flash bellek sayısı savcının tutanağında 3’e çıkıyor. Üstelik aramalarda bulunmayan fakat savcının kayıt altına aldığı 3. flash diskin 3227 No’lu soru dosyasının yer aldığı flash disk olduğu tutanaklarla görülüyor.  

SAVCININ, ‘SORULAR MAİLLE GİTTİ’ ISRARI

Savcı Ayhan Gökalp, 4 Eylül 2010’da hazırladığı ve bilgisayarlar ile flash diskler için inceleme talebi yaptığı tutanakta soruşturmanın tutarsızlığı ile ilgili bir başka delil daha olduğu görülüyor. Savcının tutanağında soruların e-mail üzerinden gönderildiği vurgulanıyor. İddiaya göre, Ankara’daki şüpheli Berat K., Manisa Yalvaç’taki Baki S.’ye soruları mail üzerinden gönderdi. Tutanakta da bu iddia destekleniyor. Tutanağa geçirilen, “Cumhuriyet Başsavcılığımızın 2010/1410 soruşturma sayılı dosyasında 10-11/07/2010 tarihinde yapılan KPSS sınavına ilişkin sınav sorularının daha önceden bir şekilde elde edilip, çalınıp e-mail yoluyla internet üzerinden birtakım kimselere gönderilmesi, e-mail yoluyla gönderilen ve gönderen kişiler arasında Yalvaç ilçesinden de birtakım şüpheli şahısların bulunup...” ifadeleri dikkat çekici. Tutanağın devamında mail iddiasının sürdüğü görülüyor: “İşlenen suçun özelliği, olayın oluş ve gelişini, KPSS sınav sorularının bilgisayar ve internet üzerinden e mail, posta yoluyla gönderilmiş olması nedeniyle…” Oysa Jandarma Kriminal raporu ve Hotmail’in cevabı savcının iddialarının tam tersini gösteriyor.

Soruşturmada kilit isim olarak gözaltına alınan Baki S., soruların Berat K. tarafından kendisine maille gönderildiğini iddia etmişti. Jandarma Kriminal de, soruların Baki. S.’nin bilgisayarında ‘hotmail.zip’ içerisinde kayıtlı olduğunu tespit etti. Bunun üzerine savcılık Microsoft şirketine ait Hotmail’den şüphelilerin mail trafiğini istedi. Hotmail’den gelen cevapta Baki S. ile Berat K. arasında tek bir mail alışverişi bile olmadığı bildirildi. Öte yandan 3227 No’lu dosyanın bilgisayara yüklendiğini kanıtlayan Jandarma Kriminal raporunda, soruların bilgisayara mail yoluyla değil flash disk ile girdiği belirtilmişti.ZAMAN
<< Önceki Haber 3227 Kodlu KPSS komplosuyla ilgili ŞOK detay! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER