3 PKK'lının infazında çok önemli delil!

3 PKK'lı kadının öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan iki şüpheliden birinin paltosunda barut izine rastlandı.

3 PKK'lının infazında çok önemli delil!

Fransız 20 Minutes gazetesinde yer alan habere göre öldürülen PKK'lı 3 kadınla ilgili yürütülen soruşturmada Fransız polisi aradığı ilk unsurları buldu. Bunlardan biri boş kovanlardaki DNA, diğeri ise şüphelilerden birinin paltosundaki barut izi oldu. Gazetenin iddiasına göre perşembe günü gözaltına alınan 2 kişiden, 1984 Türkiye doğumlu olan şüphelinin sorguda söyledikleri ile olayla ilgili ifadeleri alınan birçok kişinin verdiği bilgiler arasındaki çelişki polisin dikkatini çekti. Öldürülen PKK'lı üç kadın ile yakın ilişkisi olduğu öne sürülen şüpheli ile ilgili yapılan incelemede ajandasında 46 dakikalık bir boşluk olduğu belirlendi. Şüphelinin bu zaman dilimini aydınlatamadığı gibi diğer kişilerin verdikleri ifadelerle çelişkiye düştüğü haberde yer aldı.

PALTOSUNDA BARUT İZİNE RASTLANDI

Gözaltı sırasında şüpheliye ait eşyaların da kontrol edildiğini ve siyah parkasının üzerinde barut izi olduğu iddia edildi. Haberde çevredeki güvenlik kameralarında şüphelinin olay günü elinde plastik torbalarla birçok kez binaya girip çıktığının belirlendiği kaydedildi. Öte yandan cinayetlerin işlendiği dairede bulunan bir boş kovanda, öldürülen 3 kadına ait olmayan bir DNA izine rastlandı. 

Şüpheli hakkında verilen bilgide ise Mart 2012'de Paris'teki Eyfel kulesinde 'Öcalan'a Özgürlük' eylemine katıldığı, Aralık 2012'de ise Hollanda'da PKK terör örgütü ile ilişkisi olduğu için tutuklandığı ifade edildi. Şüphelinin bugün tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edileceği belirtilen haberde, ulaşılan bilgiler ışığında suikastlerin barış görüşmelerini sabote etmek amacıyla 'örgüt içi hesaplaşma' tezinin çok kuvvetli olduğu öne sürüldü. 

DHA
<< Önceki Haber 3 PKK'lının infazında çok önemli delil! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER