'28 şubat askerlerinin yerini siyasiler aldı'

2009 yılında bütün cemaatlerin fişlendiğini ortaya çıkaran belgenin ardından hükümete yönelik tepkiler giderek büyüyor.

'28 şubat askerlerinin yerini siyasiler aldı'

AKP’nin 12 yıllık iktidarında, sadece Hizmet Hareketi'ni değil, Süleyman Hilmi Tunahan Hazretleri'nin talebelerini, Nurcular, Nakşiler ve Kadiri tarikatı mensuplarının 2009 yılında fişlendiği ortaya çıkaran belge gündeme bomba gibi düştü. Samanyolu Haber’e konuşan Gazeteci ve akademisyenler skandal fişlemeye tepki gösterdi.

‘AMAÇ İDEOLOJİK KONTROL SAĞLAMAK’
Fişlemelerin her zaman ideolojik bir boyutu olduğunu söyleyen Sosyolog Prof.Dr.Ferhat Kentel, demokrasinin olmadığı ülkelerde ideolojik kontrol sağlamak isteyenlerin bu tür çalışmalar yapabileceğini söyledi. Kentel, ‘Bunların galiba daha büyük oyunlar oynamak veya daha büyük düşmanlara saldırmak, kitleleri mobilize etmek açısından böyle bir siyasal sosyolojik amaçları var. Bana göre fişleme öyle koleksiyon olsun, bilgi olsun, yarın öbürgün gelecek tehlikeleri önlemekten ziyade ideolojik bir kontrol sağlamak açısından totaliter ve Otoriter özelliklere sahip devletlerin kullandığı uygulamalar.’ dedi.

‘ASKERİN YERİNİ SİYASİLER ALDI’
Gazeteci- Yazar Prof.Dr. Mehmet Altan, askeri vesayetin yerini siyasi vesayetin aldığını söyledi. Altan, ‘2004 ile 2014 arasında bir fark yok Türkiye’de. Hatta 28 Şubat askerlerinin yapamadığını  askeriyenin yapamadığını siyasi iktidar yapıyor'. Siyasi iktidarın evrenin yerini alma arzusunda olduğunu söyleyen Altan, yapılanların koltuğu kaybetmeme mücadelesi olduğunu söyledi. Altan, ‘Referandumdan sonra ben buranın hakimi olurum, hukuku ve anayasayı da tanımam herşeyi yaparım düşüncesi hasıl’ ifadelerini kullandı.

'KÖTÜ BİR YERE GİDİYORUZ'
Yeni Asya Gazetesi Genel Müdürü Kazım Güleçyüz, gelinen noktayı dini insanları tehlike olarak gören bir zihniyetin tezahürü olarak değerlendirdi. Güleçyüz, ‘Hangi cemaat ya da görüşten olursanız olun bunlar tamamen dini insanları tehlike olarak gören zihniyetin tezahürüdür. Bana destek vermiyorsa o kesim hakkında herşeyi yaparım düşüncesi hakim. Hele hele dindar görünüşlü siyasetçiler bunu yapıyor ve kitleler sesini çıkarmıyorsa kötü bir yere gidiyoruz demektir.’ ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber '28 şubat askerlerinin yerini siyasiler aldı' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER