2015 milltvekilliği seçimleri için genelge yayınlandı

Davutoğlu imzasıyla 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimine ilişkin genelge yayımlandı.

2015 milltvekilliği seçimleri için genelge yayınlandı

Bir önceki Milletvekili Genel Seçiminin 12 Haziran 2011 Pazar günü yapıldığından, Anayasanın 77. maddesinin birinci fıkrası ile 2839 sayılı Milletvekili Seçimi Kanununun 6. maddesinin birinci fıkrasındaki hükümler uyarınca, 25. Dönem Milletvekili Genel Seçiminin 7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacağı hatırlatılarak, "25. Dönem Milletvekili Genel Seçiminin Anayasanın 79. maddesinde öngörülen ‘Seçimlerin başlamasından bitimine kadar, seçimin düzen içinde yönetimi ve dürüstlüğü’ ilkesine uygun bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için Yüksek Seçim Kurulu ile il ve ilçe seçim kurullarının çalışmalarına, bütün kamu kurum ve kuruluşlarınca her türlü işgücü, araç ve diğer malzeme desteği verilmesi önem taşımaktadır." denildi.

Seçimin her aşamasında görev alması muhtemel kamu personelinin yıllık izinlerinin plânlanmasında seçim tarihinin dikkate alınması gerektiği ifade edilerek, "Bu hususta il ve ilçe seçim kurulları ile koordinasyon içerisinde, kamu personelini de mağdur etmeyecek şekilde gereken tedbirler alınacaktır. Bu itibarla, 25. Dönem Milletvekili Genel Seçiminin başarıyla gerçekleştirilerek, millet iradesinin sandığa sağlıklı olarak yansıması amacıyla, seçim kurulu başkanlıklarının personel ve yer tahsisine ilişkin talepleri ivedilikle karşılanacak, ihtiyaç duyulacak her türlü taşıt, bilgisayar, yazıcı, modem, kesintisiz güç kaynağı, jeneratör gibi araç gereç ve bunları kullanabilecek nitelikli işgücü desteği sağlanacaktır." ifadeleri yer aldı.

Bu kapsamda, başta mülki amirler olmak üzere bütün kamu kurum ve kuruluşları, banka yöneticileri ve güvenlik güçlerinin amirleri tarafından gereken tüm önlemlerin alınacağı, herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi için azami gayret ve duyarlılık gösterileceği vurgulandı.

CHA
<< Önceki Haber 2015 milltvekilliği seçimleri için genelge yayınlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER