2012'nin en iyisi seçildi

Haftalık haber yorum dergisi Aksiyon, 2012 yılı en iyi kapak tasarımında birinci seçildi.

2012'nin en iyisi seçildi

İnternet Andıcı davasında tutuklanan eski Genelkurmay Başkanı İlker Bağbuğ'un kapak haberi yapıldığı sayı, 50'den fazla dergi kapağının araştırıldığı değerlendirmede ilk sırada yer aldı. 

Mediacat Dergisi, 2012 yılının en fazla dikkat çeken, ses getiren, konuşulan yayınlarını tespit etti. Derginin Manşetler ve Kapaklar Seçici Kurulu tarafından yapılan değerlendirmeye göre Aksiyon dergisinin 2012 yılı Ocak ayı kapağı olan "komutantutuklandi. org." isimli haber kapağı ile birinci oldu. Araştırmada 'tasarımın gücü ve kapağın ilgi çekiciliği' dikkate alınarak değerlendirme yapıldığı ve Aksiyon dergisi kapağının 'yılının en iyisi olarak belirlendiği' ifade edildi. 

Seçici kurul tarafından birinci seçilen kapak haberinde komutantutuklandi. org. manşetinin altında tam sayfa İlker Başbuğu'un üniformalı fotoğrafı ve manşet yazısına doğru bakışı yer aldı. 




Aynı değerlendirmede Vogue Dergisi'nin Kasım ayı kapak çalışmasında ressam Taner Ceylan'ın yaptığı bir uyarlama ikinci seçilirken, Bloomberg Businessweek Dergisi'nin Şubat ayı kapağı "bankalar paranızı istiyor" isimli illüstrasyonu üçüncü oldu.

Öte yandan Aksiyon dergisi en fazla konuşulan dergiler arasında da ilk 3'e girdi. Aksiyon, gündem takibi yapan 246 adet haberi ile haftalık yayınlanan dergiler arasında ilk sıralarda yer aldı. 

<< Önceki Haber 2012'nin en iyisi seçildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER