Günay: Tekrar seçimin ana hedefi HDP'yi baraj altında bırakmaktı


Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, tekrar seçimin ana hedefinin HDP'yi baraj altında bırakmak olduğuna işaret ederek, "Seçim sonuçları üzerinde herkes kanaatini elbet söyleyecek. Ancak halkın kararını anlamak ve saygıyla karşılamak demokrasinin gereğidir." dedi.

Sosyal medya hesabında 1 Kasım sonuçlarını yorumlayan Günay, "Cumhuriyet, bir kişinin, bir ailenin, bir zümre ya da cuntanın yönetimi yerine halkın ülkeyi yönetimidir. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun! Tekrar seçimin ana hedefi HDP'yi baraj altında bırakmaktı. PKK terör eylemleriyle bu hedefe büyük destek verdi; ama bu amaç gerçekleşmedi. Seçim sonuçları üzerinde herkes kanaatini elbet söyleyecek. Ancak halkın kararını anlamak ve saygıyla karşılamak demokrasinin gereğidir."

"FİLLER YETMEDİ MÜMKÜNSE BİRAZ DAHA FİL İSTENİYOR"

Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Baskanı Cengiz Hortoğlu da seçim sonuçları için özetle; MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve PKK'ya, seçime yaptıkları katkı için teşekkür ederek, "Timurlenk'in de gönderdiği filler az geldi, mümkünse biraz daha fil isteniyor." dedi.

Senarist Birol Güven ise "Seçimler toplumu gerdi, kutuplaştırdı. İnşallah şimdi her şey daha iyi olacak. Seçim sonrası konuşmalar da olumlu. Hayırlı olsun Türkiye." temennisini iletti. CİHAN
<< Önceki Haber Günay: Tekrar seçimin ana hedefi HDP'yi baraj altında... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER