'Gül'ün Saadet'ten aday olma ihtimaline karşı Erdoğan önlemini aldı'

Geçtiğimiz günlerde 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile muhalif sivillere yönelecek karşıt gruplardan kaynaklı şiddete getirildiği iddia edilen yargı koruması ile patlak veren tartışma, bir anda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile selefi Abdullah Gül arasındaki kavgaya dönüştü.

SHABER3.COM

Gül'ün yine alt perdeden 'KHK'da düzeltmeye gidilebilir' çıkışına Erdoğan 'Yazıklar olsun' yanıtı vererek bir anda Gül'ü hedefe oturttu.

Bu da Gül'ün Ankara'da AKP'nin eski isimleriyle birlikte yeni bir siyasi oluşum hazırlığı içinde olduğu iddialarının gerçekliği ve Erdoğan'ın bunu görerek KHK tartışmasını fırsat bilip Gül'e yüklenip yüklenmediği henüz net değil. 

Ancak tartışmanın boyutu çoktan KHK'ların içeriğinden çıkıp, Gül'ün 2019'da Erdoğan'ın karşısına aday olup olmayacağı noktasına geldi. 

Erdoğan'ın hemen her kilit seçimden önce bir 'düşman' yaratıp onu 'devirerek' seçimlerden 'galip' çıktığı hususu bir realite. Ancak bu kez seçtiği 'hedef' kendisine pahalıya patlayabilir zira Gül'ün hem AKP tabanında hem de toplumun kimi kesimlerinde bir karşılığı bulunuyor.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre Gül'ün adaylığı ile ilgili dillendirilen iddialardan biri de Saadet Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı olabileceği yönünde.

Konuşulan senaryolara göre, Gül'ün SP'den aday olması halinde, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı adaylığından vazgeçebileceğini yakın çevresine aktardı.

SP lideri Temel Karamollaoğlu da bu kulisleri doğrularcasına Gül'ün KHK eleştirisini "haklı bulduğunu" ve sırf bu açıklaması nedeniyle eski bir cumhurbaşkanının "hain ilan edilmesini hafsalasının almadığını" söyledi.

Karamollaoğlu bir aday ismi açıklamak için erken olduğunu belirtse de Gül'le ilgili senaryolara kapalı olmadığı ortada.

Erdoğan'ın bu durumda nasıl bir tepki vereceği konusunda ise neredeyse tek bir senaryo var. 

O da, Gül'ün SP'den aday olması halinde, Erdoğan'ın AKP tabanından oy çalmaması için Gül'e yönelik eleştirisinin dozajını arttıracağı ve AKP seçmeninden uzak tutma stratejisi izleyeceği yönünde.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve "Hayır" blokundaki siyasi partiler de ilk tura "kendi adayları ile girileceğini" şimdiden ilan ettiler.

CHP'ye göre, Erdoğan Gül'ü "bilinçli olarak hedefleştirip, antidemokratik hükümler içeren KHK'yle ilgili tartışmayı gündemden düşürmek, değersizleştirmek" için bir tuzak kurdu. 

Önümüzdeki günlerde de konuyla ilgili farklı senaryoların gündeme geleceği muhakkak. 

Ahval news
<< Önceki Haber 'Gül'ün Saadet'ten aday olma ihtimaline karşı Erdoğan... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER