'Gül'ün adaylığı hala masada' iddiası

Erken seçimlere gidilirken, siyasi kulisler, aday isimleri, taktikler havada uçuşuyor. Bülent Arınç ve Ahmet Davutoğlu gibi, daha önce Abdullah Gül'e yakın duruyor izlenimi veren isimler şimdilerde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'dan yana tavır almış görünüyor.

SHABER3.COM


Siyasi ikbal hesaplarında herkes bir konum alıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimleri için yapılan ince hesaplarda adı en çok duyulan Abdullah Gül'ün, aday olup olmayacağı hala net değil. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in adaylığını açıklaması ile, Gül'ün muhalefetin ortak adayı olacağı yönündeki beklenti boşa çıkmış görünüyor. 

Ancak, Yeniçağ Gazetesi köşe yazarı Ahmet Takan'a göre henüz her şey tam anlamıyla bitmiş değil. CHP, adayını açıklamazken Saadet Partisi'nin (SP) tercihi çok net. Gül'ün adaylığı etrafından birleşilmesi için mekik diplomasisi yürüten SP, ümidini kesmiş değil.

Takan'a göre, 25 Nisan'da SP lideri Temel Karamollaoğlu, Abdullah Gül ile görüşmesinin ardından yaptığı, "Olumsuz giden bir şey yok. Temaslar, CHP ile de alt kanallardan görüşme trafiği devam ediyor. Hayırlı Cuma'yı bekleyin" açıklaması ile Gül ihtimalini hala diri tutuyor.

İktidar cephesinin de Gül'ün aday olmasını engellemek için boş durmadığını ve AKP'nin çok üst düzey iki ismini Gül'ü ikna etmeye gönderdiğini belirten Takan, yazını şöyle sürdürüyor:

"Önceki gün (Çarşamba) Temel Karamollaoğlu ile görüşmesinden önce Salı günü, Abdullah Gül'ün İstanbul'daki çalışma ofisinde çok önemli ve çok üst düzey 2 isim ziyarete gitmiş.

Abdullah Gül'ün çok yakın çevresinden de teyit ettirdiğim bilgilere göre, çok üst düzey 2 isim (isimlerini yazmama ambargo konulduğu için bu şekilde ifade ediyorum-aht-) Abdullah Gül'e aday olmamasını hatta aynı gün gece İstanbul'da düzenlenen Necmettin Erbakan Onur Ödülleri törenine de katılmamasını önermişler. Gül, aday olup olmayacağı konusunda bir görüş vermemiş ama hepimizin takip ettiği üzere geceki törene katıldı. Görüşmeye gelen o 2 isimden birini karşısında görünce kişiliğini çok yakından tanıdığım Abdullah Gül'ün nasıl heyecanlandığını tahmin edebiliyorum!..

Siyasi kulislerde gün boyu dönen diğer konular da, Temel Karamollaoğlu'nun Abdullah Gül'e bir ilkeler deklarasyonu taslağı sunduğu ve görüşme yapılan ofiste Ali Babacan'ın da hazır olduğuydu. Hatta, CHP'nin önerisiyle Ali Babacan'ın çatı aday olarak gündeme getirilebileceği bile öne sürülüyordu."

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Gül ile görüşmesine dair de kulis bilgisi veren Takan, Gül'e yakın isimlerin Davutoğlu'nu listede istemediğini, geçmişteki politik tutumundan kaynaklı mirasının seçmen nazarında olumsuz etki yapabileceği uyarısının geldiğini belirtiyor. 

Takan aynı zamanda Davutoğlu'nun, Gül'den olumlu sinyal alamayınca bozulduğunu da iddia ediyor.

Gül ile Davutoğlu arasında yaşanan 'kim davet etti, kim görüşmek istedi' polemiğinin ardında da böylesi bir tablonun var olma ihtimali bir soru işareti olarak akıllarda yer ediniyor.

<< Önceki Haber 'Gül'ün adaylığı hala masada' iddiası Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER