Gültekin Avcı'dan mesaj var!

7 köşe yazısı nedeniyle tutuklu bulunan Gültekin Avcı 'Türk basın tarihinin en kara ve en kritik bu döneminde kalemden sızan her bir mürekkep damlası bedenden dökülen kan muamelesi görüyor.' diyerek yeni yıl dileklerini dile getirdi.

Gültekin Avcı'dan mesaj var!

İşte Gültekin Avcı'nın duygularını paylaştığı yeni yıl mesajı...
 
Özgür basın için fildişi kulesinden ve sığınaklarından çıkıp fikir mücadelesinin ateş hattına atılan tüm dostlara ve gazeteci meslektaşlarıma selam olsun.Gazetecilik ve düşüce namusunu korumak için kalemlerini satmayanlara ve faşizan kasırganın dinmesi için bir yerlerde saklanmayanlara , hür düşünce için onurla dayanışmayla ve dürüstlükle meydanda olan değerli gazetecilere selam olsun.

Türk basın tarihinin en kara ve en kritik bu döneminde kalemden sızan her bir mürekkep damlası bedenden dökülen kan muamelesi görüyor. Ama tarih bu dönemde gazeteciliğin yüz karalarını  kalem ve vicdan fahişelerini de yazdı.

Özgür basın için fırtınanın ortasında gazetesinde ve meydanda dimdik duran korkudan sığınacak bir liman aramayan sizler gibi gerçek gazetecileri de yazdı.

Yarının bugünden daha iyi olacağı hususunda doğrusu umutlu değilim.

Ama yine de.

Yinede sizler gibi vicdanlarını kalemlerini gazeteciliği ve hepsinden öte insanlığını satmayan umut fenerleri var.

Umarım bir gün saray faşizminin kararttığı basın yolları hep sizler gibi özgürlük ve dürüstlük kandilleriyle dolar.

Bu duygularla yeni yılınızı kutlar basına çöken karanlığın yırtıldığı gerçek şafaklarda buluşmak üzere saygı ve sevgilerimi sunarım.

<< Önceki Haber Gültekin Avcı'dan mesaj var! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER