Gülen: Brüksel saldırıları insanlığın kardeşliğine yapılmıştır

Fethullah Gülen Hocaefendi, Brüksel’de en az 30 kişinin öldüğü, 260 kişinin de yaralandığı terör saldırılarını kınadı.

Gülen: Brüksel saldırıları insanlığın kardeşliğine yapılmıştır

Gülen, IŞİD’in üstlendiği intihar saldırılarını ‘vahşi’ olarak nitelerken, “Faili kim ve hedefi ne olursa olsun her terör saldırısı bir cinayettir, bizzat hayatın kutsiyetine yapılmış bir saldırıdır ve sadece lanetlenmeye layıktır. Böyle vahşi saldırıları ne bir din ne de vicdani ölmemiş herhangi bir insan tecviz edebilir.” ifadelerini kullandı.

New York merkezli sivil toplum kuruluşu Ortak Değerler Birliği tarafından yayınlanan açıklamasında Gülen, “şiddetle telin ediyorum” dediği ‘melun’ saldırıları gerçekleştirenler ve onlara sahip çıkanları, ‘İslam’ın ruhundan haberi olmayan cahiller’ olarak nitelendirdi. Bu kişilerin İslam’ın dünyadaki imajına en büyük  tahribatı yaptıklarını belirtti.

Açıklamada, “Bu fiilleri şuurlu yapanları herhangi bir dini temsil etmek bir yana insanlığını yitirmiş varlıklar olarak görmek gerekir…Bu iğrenç terör saldırıları sadece Belçika halkına değil evrensel insani değerlere ve insanlığın kardeşliğine yapılmıştır.” denildi.

Gülen açıklamasında terör saldırılarını önlemede istihbarat ve emniyet tedbirlerinin yanında terörist grupların eleman devşirmesini kolaylaştıran şart ve zeminlerin ortadan kaldırılması gerektiğine dikkat çekti. Bu noktada devletler ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliğine acil ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Gülen, Türkiye’deki terör saldırılarına değindiği açıklamasında, “Belçika gibi güçlü demokratik ve hukuk geleneğine sahip ülkelerin yöneticilerinin sağduyulu bir yaklaşımla hareket edeceklerine, Müslüman vatandaşlarını çözümün birer parçası haline getirerek, terörist grupların nefret söylemlerine malzeme oluşturmadan kalıcı çözümler üreteceklerine inanıyorum.” mesajı verdi.
<< Önceki Haber Gülen: Brüksel saldırıları insanlığın kardeşliğine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER