Gül Dalı harekatı: Gökçek'in oğlu, Gül'ün kardeşi, Arınç'ın etrafı sırada

Abdullah Gül’ün eski danışmanı Ahmet Takan, bugün Yeniçağ Gazetesi’nde yayımlanan yazısında dışarıda Afrin Harekatı devam ederken içeride de Abdullah Gül’e yönelik bir harekatın başladığını iddia etti.

SHABER3.COM

Buna, ‘Gül Dalı Harekatı’ diyen Takan, Anayasa Mahkemesi’nin eski Başkanı Haşim Kılıç’ın oğlu hakkında Cemaat soruşturması kapsamında yakalama kararının çıkarılmasını bunu ilk adımı olduğunu belirtti.

Takan,  “Oğul Kılıç hakkında bomba patlayınca, iktidar kulislerinde “Sırada  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığından zorla istifa ettirilen Melih Gökçek’in oğlu, Abdullah Gül’ün erkek kardeşi, Bülent Arınç’ın etrafı var ” fısıltıları yayılmaya başladı. Saray kaynakları ile yaptığım görüşmelerde, Erdoğan’a uyarı atışları yapan Abdullah Gül’e karşı sindirme harekatının sertleşeceği yönünde ifadeler işittim.Dün akşam saatlerinde başlayan Gül Dalı harekatından sonra (bu sadece ve sadece benim yorumum-aht-) Abdullah Gül sahaya çıkar mı?.. Erdoğan’ı eleştiren minicik de olsa tivitler atabilir mi?.. Bence, hayır!.. Gül, bundan sonra sokağa bile zor çıkar.” ifadelerini kullandı.

Takan ayrıca, “Ben, hâlâ erken seçimin kapıda olduğunu düşünenlerdenim…” ifadesini de kullandı.

Yazıdan ilgili bölüm şöyle:

(...)

Medyaya yansıyan haberler göre, Haşim Kılıç’ın oğlu hakkında çıkartılan yakalama kararında çok ilginç ayrıntılar var. Yazıyı kaleme aldığım ana kadar herhangi bir yalanlama gelmedi. Sözcü gazetesinin haberi şöyle diyor:

“Edinilen bilgiye göre, Kılıç hakkında yakalama kararı çıkarılmasına neden olan süreç, Ankara Büyükşehir Belediyesi eski çalışanı S.K.’nın gözaltına alınmasıyla başladı. S.K.’nın, iki ayrı telefon numarası üzerinden ByLock kullandığı tespit edildi ve gözaltına alındı. Meslekten de ihraç edilen S.K., Fatih Samed Kılıç hakkında önemli bilgiler verdi. İfadesinin  ardından S.K serbest bırakılırken, Başsavcılık, AYM eski Başkanı Haşim Kılıç’ın oğlu (Fatih Samed Kılıç) hakkında soruşturma başlattı. Bylock kullanılan iki hatta, HTS ve baz bilgileri üzerinden inceleme yapıldı. Hatlardan birinin Fatih Samed Kılıç’ın kullandığı teyit edildi.”

Haşim Kılıç da dün oldukça sert bir açıklama yaptı. Oğlunun F… ile yakından uzaktan ilgisi olmadığını söyledi. Kılıç’ın açıklamasında en çok şu cümleler dikkatimi çekti:

“Soruşturmanın gizliliği nedeniyle aileye verilmeyen bilginin basın organlarında ayrıntılı biçimde yer alması oldukça düşündürücü ve üzücüdür. 42 yıllık devlete hizmet hayatının büyük bölümünü Anayasa Mahkemesi’nde geçirmiş, emekli bir yargı mensubuyum. Görev sürem içinde, F…’nün Balyoz, Ergenekon ve buna benzer davalarla kurduğu kumpasları, bireysel başvuru kararlarıyla tespit ederek etkisiz hale getiren Anayasa Mahkemesi’nin başkanı olarak oğluma yapılan bu suçlama, beni ve ailemi derinden üzmüştür. Şerefimle devletime hizmet ederek koruduğum ismimi, hiç kimsenin kirletmesine asla izin vermeyeceğimi kamuoyuna önemle duyururum”

“Düşündürücü” olan acaba neydi? Bu sorunun yanıtı alabilmek için Haşim Kılıç’ı dün defalarca  aradım. Ama, telefonu kapalı olduğu için sorumu yöneltip cevap alma fırsatı bulamadım.

Yalanlanmayan haberlerde “Ankara Büyükşehir Belediyesi” detayı çok ilginç. Gül Dalı harekatının daha sonraki aşamaları hakkında gizli ip uçları veriyor gibi!.. Oğul Kılıç hakkında bomba patlayınca, iktidar kulislerinde “Sırada  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığından zorla istifa ettirilen Melih Gökçek’in oğlu, Abdullah Gül’ün erkek kardeşi, Bülent Arınç’ın etrafı var ” fısıltıları yayılmaya başladı. Saray kaynakları ile yaptığım görüşmelerde, Erdoğan’a uyarı atışları yapan Abdullah Gül’e karşı sindirme harekatının sertleşeceği yönünde ifadeler işittim.

Dün akşam saatlerinde başlayan Gül Dalı harekatından sonra (bu sadece ve sadece benim yorumum-aht-) Abdullah Gül sahaya çıkar mı?.. Erdoğan’ı eleştiren minicik de olsa tivitler atabilir mi?.. Bence, hayır!.. Gül, bundan sonra sokağa bile zor çıkar. Zaten önceki gün Cuma namazının ardından klasikleşen cami çıkışı  soru cevap yaptırmamasından şüphelenmiştim. Kendimce cevabını buldum… “Abdullah Gül’ü aday gösterebiliriz” diyen Saadet Partisi de boşa düşer. Herhalde kararlarını yeniden gözden geçirirler. Esas, Ali Babacan’ın ne yapacağını çok merak ediyorum. Erdoğan, Afrin’den sonra Gül bahçesine de daldı!..

Dışarıda Zeytin Dalı içerde Gül Dalı harekatı… Ben, hâlâ erken seçimin kapıda olduğunu düşünenlerdenim…
<< Önceki Haber Gül Dalı harekatı: Gökçek'in oğlu, Gül'ün kardeşi,... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER