Kendi güdümündeki Danıştay'ın 'andımız' kararını ilginç sözlerle eleştirdi

Tayyip Erdoğan, Danıştay 8. Dairesi tarafından verilen 'Andımız' kararına tepki gösterdi. Danıştay üyelerine "2013'ten 2018'e kadar neredeydiniz?" diye seslenen Erdoğan, devamında "Vatandaş sizi tokatlamıyor, beni tokatlıyor. Sizi yuhalamıyor, bizi yuhalıyor" ifadesini kullandı.

SHABER3.COM

Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde "Şura-yı Devlet'ten Danıştay'a Uluslararası Sempozyumu'nda konuştu.

Yargının yasa koyucu gibi davranmaması gerektiğini savunan Erdoğan, "Merak ediyorum, yerindelik görevi idareye mi ait yoksa yargıya mı ait? Bunun kavgasını 16 yıldır hep verdik, veriyoruz. O zaman yargı gelsin idare görevini de üstlensin" tepkisini gösterdi.

"Şu anda Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerini hazırlamadan önce, Danıştay'dan bunu soracak, izin alacaksak ben bu makamda durmayayım, çekeyim gideyim" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

— Kusura bakmayın yanımda bunca hukukçu var. Bunlara bu devlet niye bu maaşları ödüyor. Gelip yan gelip yatın diye ödemiyor ki. Öyleyse kuvvetler ayrılığını tanımı içerisinde aynen uygulamamız gerekiyor.

Erdoğan, bu sözlerinin hemen ardından Danıştay 8. Dairesi tarafından verilen 'Andımız' kararına değindi.

"2013'ten 2018'e kadar neredeydiniz?" diyen Erdoğan, sözlerine "Vatandaş sizi tokatlamıyor, beni tokatlıyor. Sizi yuhalamıyor, bizi yuhalıyor" diye devam etti.


<< Önceki Haber Kendi güdümündeki Danıştay'ın 'andımız' kararını... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER