Guardian'a yazan Dündar: 'Devlet sırrı', devletin suç işlemesine izin vermez


MİT tırlarının Suriye'ye taşıdığı kargo ile ilgili yaptığı haber sebebiyle tutuklu olarak yargılanan Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden The Guardian'a 'Erdoğan ve Suriye ile ilgili gerçeği açığa çıkardım. Bunun için beni hapse attırdı" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü'nün kendisini Basın Özgürlüğü ödülüyle taltif ettiğine dikkati çeken Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni, casusluk suçlamasıyla karşı karşıya olan ve hücreye atılan bir gazeteci olarak hiçbir 'devlet sırrı' etiketi ya da 'devlet güvenliği' gerekçesinin devlet suçuna izin vermeyeceğini altını çizdi.

BBC Türkçe'de yer alan makalenin çevirisinde Dündar, 26 Kasım'da Jandarma'nın 'Evet MİT tırlarında silah vardı' haberini yapan Cumhuriyet gazetesi Ankara temsilcisi Erdem Gül'le birlikte tutuklanmasıyla "Devletin güvenlik ihtiyacı, halkın bilme hakkıyla çelişince öncelik kimindir? Güvenliğe tehdit, hükümetin medyayı susturma girişimine gerekçe olabilir mi? 'Devlet sırrı' mührü yönetimlerin kirli işlerini örtmek için bir örtüye dönüşürse, bunu yırtıp atmak gazetecinin görevi değil midir? Toplumun çıkarlarına en çok neyin hizmet ettiğine kim karar verir?" gibi soruların tekrar gündeme geldiğini dile getirdi. CİHAN
<< Önceki Haber Guardian'a yazan Dündar: 'Devlet sırrı', devletin suç... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER