Gran Turismo 6 ve yeni çıkacak Gran Turismo 7 ile ilgili yeni bilgiler

Sony konsollarına özel olarak geliştirilen ve yıllardır oyuncuların haklı ilgisi karşısında devam etmekte olan Gran Turismo serisi şu an piyasada bulunan 6. oyununu geliştirmeye, bir yandan da bu yıl içerisinde çıkması beklenen 7. oyunu hakkında bilgi vermeye devam ediyor.

Gran Turismo 6 ve yeni çıkacak Gran Turismo 7 ile ilgili yeni bilgiler

Araba oyunları arasında özellikle grafikleri ve gerçekçi fizik motoru ile dikkatleri üzerine çeken ve başarısını defalarca kanıtlayan Gran Turismo serisi Sony konsol sahiplerini memnun etmeye kaldığı yerden devam edecek gibi.

Öncelikle Gran Turismo 6 için yayınlanan yeni yamanın detaylarına değinelim. 1 yıl sonra gelen yeni update ile 1.16 sürümüne geçen oyuna yeni bir oyun modu, yeni bir araba ve bir pist ekleniyor. Serinin eski oyunlarında yer alan B-Spec isimli oyun modu geri geliyor ve bu modu özleyen oyuncular ile buluşuyor. Bu oyun modu sayesinde aracınızı sürerken kontrolü yapay zekaya bırakabiliyorsunuz. Yapay zekanın yardımı ile, bazen sabır zorlamaya varan uzun pistlerin tadını onları izleyerek çıkartıyorsunuz. Bir yarış oyununda bu modun yer alması sizlere gereksiz görünebilir fakat B-Spec, oyunun diğer yanları ile ilgilenen oyuncular için oldukça sevilen bir mod.

Bunlara ek olarak yine eski Gran Turismo oyunlarından hatırlayacağınız The Mid-Field Raceway isimli pist de bu güncelleme ile elden geçirilmiş bir şekilde Gran Turismo 6’ya konuk oluyor. Mini serisinden Clubman Vision GT ise oyuna eklenen yeni arabamız. Aracı isterseniz oyun içerisinden satın alabiliyorsunuz. Yahut sürüş yeteneklerinize güvenip, sezon yarışlarını kazanıp bir süre sonra da sahip olabilirsiniz. Bazı arabalar için yeni boya seçeneklerini ekleyen güncelleme ile Gran Turismo 6 macerası kaldığı yerden devam ediyor.

Peki ya Gran Turismo 7 cephesinde neler olmakta? Playstation 4’e özel olarak geliştirilmekte olan Gran Turismo 7 yapımcıların iddialarına göre serinin en iyi oyunu olacak. Serinin yapımcısı Kazunori Yamauchi oyun geliştirmenin Playstation 4 konsolunda eskisinden daha kolay olduğunu, bugüne kadar Gran Turismo serilerinde yapamadıkları herşeyi oyuna katacaklarını ve hayal edebileceğimiz en iyi Gran Turismo’yu geliştirdiklerini söylüyor. Playstation 3 üzerinde yayınladıkları Gran Turismo’lardan bir türlü istedikleri geri dönüşü alamayan Polyphony Digital, çıkardıkları dersler ile yeni nesile çok daha sıkı bir giriş yapma niyetinde.

Araba oyunları türüne merak saran oyuncuların bu türe olan bağlılığı bilinen bir durum. PC ve konsol oyunları, Türkiye’den Oyun Gemisi http://www.oyungemisi.com/araba-oyunlari/ gibi Flash oyun portalları veya Google+' class='textetiket' title='Google haberleri'>Google Android tabanlı mobil oyunlar arasında araba oyunları, en sıkı takipçilere sahip ve en çok tercih edilen oyunlar arasında yer almakta. Gran Turismo ise bu tür oyunların en sağlam temsilcilerinden biri olarak serinin 7. oyununda da hayran kitlesini memnun etmek için elinden geleni yapacak gibi görünüyor.

<< Önceki Haber Gran Turismo 6 ve yeni çıkacak Gran Turismo 7 ile ilgili... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER