Gözaltına alınan öğretmen çiftin çocuklarından haber yok...

Samsun’da Türkçe öğretmeni Yurdagül Kurt ve eşi Sınıf Öğretmeni Süleyman Kurt çifti gözaltına alındı. Çiftin 4 yaşındaki Numan ve 6 yaşındaki Betül’ün kime bırakıldığı bilinmiyor.

SHABER3.COM

Türkiye’de, 15 Temmuz’daki kontrollü darbe girişiminden sonra başlatılan cadı avı hız kesmeden devam ediyor. Her gün onlarca kişinin gözaltına alındığı haberleri gelirken, onlarla birlikte çocukları da büyük acılar çekmek zorunda bırakılıyor. Samsun’da üç gün önce Türkçe öğretmeni Yurdagül Kurt (35) ve eşi Sınıf Öğretmeni Süleyman Kurt (36) çifti gözaltına alındı. Çiftin 4 yaşında Numan ve 6 yaşındaki Betül adında iki çocuğu bulunuyor. Çiftin gözaltına alınmasından sonra çocukların durumunun ne olduğundan kimsenin haberi yok. Çocukların kime, nereye ne şekilde bırakıldığı bilinmiyor.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Kurt çifti için yardım talebinde bulunan akrabalarına sessiz kalmadı. Konuyla ilgili açıklama yapan Tanrıkulu, şuanda uygulananın düşman ceza hukukunu bile aştığını söyledi.

Gözaltına alınan Kurt çiftinin çocuklarının kime bırakıldığının belli olmadığını aktaran Tanrıkulu, “Yani bu şekilde çocuğu olan kadınların ifadesi alınır. Bu kadar uzun süre gözaltında tutulmaz. Neden bunlar yapılmaz. Bunları anlamak mümkün değil. Yine önceki gün Serap öztürk tutuklanıp 2 aylık bebeğiyle cezaevinde kondu. Cezaevlerinde 700’e yakın bebek var, çocuk var anneleriyle birlikte cezalarını çeken. Hiçbiri mahkûm değil. Hiçbirisi eline silah alıp, bomba alıp atmamış. Haklarında iddia var. Bu iddialardan beraat de edebilirler. Ama bu çocuklarının ve kendilerinin bu kadar mağdur edilmesi hiçbir zaman da kabul edilemez. Bu hükümetin nasıl yargıyı düşman ceza hukuku normunda kolektif cezalandırdığının da bir göstergesi.” dedi.
<< Önceki Haber Gözaltına alınan öğretmen çiftin çocuklarından haber... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER