Erdoğan'ın 7,5 milyar dolardan haberi var mı?

AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini yönetim kurulu başkanı olarak tayin ettiği Türkiye Varlık Fonu kurulurken fonun öncelikli hedefinin yabancı sermaye çekmek olduğu ifade edilmişti. Fonun yönetim kurulu üyelerinden işadamı Fuat Tosyalı ise işsizliğin yüzde 13'e yaklaştığı Türkiye'de yatırım yapmak yerine Cezayir'e 5 milyar dolar tutarında demir-çelik tesis kurdu. Tosyalı bir başka Afrika ülkesi olan Senegal'e de 1,5 milyar dolarlık yatırım kararı aldı.

Berat Albayrak'tan şiveli dolar konuşması: Gara gara düşünüyorlar

SAMANYOLUHABER- Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini yönetim kurulu başkanı olarak tayin ettiği Türkiye Varlık Fonu’nda yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan işadamı Fuat Tosyalı, Türkiye’ye yatırım çekme görevini unuttu. 

Yeni yatırımcı çekmek bir tarafa Tosyalı yeni yatırımlarda adres olarak Türkiye’yi değil Cezayir ve Senegal gibi Afrika ülkelerini tercih etti. 

CEZAYİR YATIRIM TUTARI 6 MİLYAR DOLAR

Demir-çelik sektöründe faaliyet gösteren Tosyalı Holding’in yönetim kurulu başkanı Fuat Tosyalı, Cezayir ve Senegal’in akabinde iki Afrika ülkesinde daha yatırım yapacaklarını kaydetti. 

Forbes Türkiye dergisinin nisan ayı sayısında kapak olan Tosyalı, Cezayir'de toplam yatırım tutarının 6 milyar dolara, senelik toplam satış hasılatının ise 5 milyar dolara ulaşacağını söyledi.

Yabancı yatırım çekmek için kurulan Türkiye Varlık Fonu'nun (TVF) yönetim kurulu üyeleri: Fuat Tosyalı, Rifat Hisarcıkloğlu (TOBB Başkanı), Prof. Dr. Erişah Arıcan (Borsa İstanbul Başkanı), Berat Albayrak (Hazine ve Maliye Bakanı, TVF Başkan Vekili), Recep Tayyip Erdoğan (Cumhurbaşkanı, TVF Başkanı), Zafer Sönmez (TVF Genel Müdürü), Hüseyin Aydın (Ziraat Bankası Genel Müdürü) ve Salim Arda Ermut. (Soldan sağa)
 
SENEGAL’E 1,5 MİLYAR DOLARLIK TESİS KURACAK

Tosyalı Holding’in toplamda dört safha olarak planladığı Cezayir tesisinde imalat devam ederken projenin son safhasına gelindi.

Tosyalı’nın yatırım kararı aldığı diğer bir Afrika ülkesi olan Senegal için de imzalar 2018 yılında İstanbul’da düzenlenen Türkiye-Afrika II. Ekonomi ve İş Forumu’nda atılmıştı. 

Senegal’e kurulacak demir-çelik tesisinin yatırım maliyetinin 1,5 milyar dolar olacağı belirtiliyor. 

TOSYALI: CESARET DAHİ EDİLEMEYENİ YAPMAK BENİ HEYECANLANDIRIYOR

Afrika’daki yatırımların kendisi için ticari boyutundan daha derin bir anlam taşıdığının altını çizen Fuat Tosyalı, “Samimiyetle söylemek gerekirse, cesaret dahi edilemeyeni, hiç yapılmayanı yaparak başarılı bir eser ortaya çıkarmak beni çok heyecanlandırıyor.” ifadelerini kullandı.  


<< Önceki Haber Erdoğan'ın 7,5 milyar dolardan haberi var mı? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER