Görevden alınan okul müdürleri haklı çıktı

MEB, hükümet yanlısı sendikaya üye olmayan 7 bin müdürü görevden aldı. Tasfiye sırasında büyük bir sahte-kârlığa gidildi. Değerlendirme formlarında tahrifat yapılarak müdürlerin puanları düşük gösterildi.

Görevden alınan okul müdürleri haklı çıktı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), geçtiğimiz yılın ağustos ayında çalıştığı okulda 4 yılını tamamlayan okul müdürlerinin değerlendirilmesi ve yeniden görevlendirilmesiyle ilgili süreçte birçok skandala imza attı. Okul müdürlerinin değerlendirilmesi sırasında doldurulan EK-1 formlarından bazılarında tahrifat yapıldığını, bu formlardaki öğretmenlere ait EVET cevaplarının HAYIR şeklinde değiştirilerek mahkemelere tahrif edilmiş formların gönderildiği daha önce medyaya yansımıştı. MEB’in haberin ardından, “Tamamen asılsız olup haber yalan ve iftiradan ibarettir.” diyerek yaptığı açıklama, MEB Maarif müfettişlerince yapılan son ön inceleme raporu ile yalanlanmış oldu. 26 Mart 2015 tarihli Maarif müfettişlerince hazırlanan ön inceleme raporunda, “…65 kişinin formunda yanlışlık bulunduğu, bu yanlışlığın Milli Eğitim Bakanlığı’nın Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’nın 15/10/2014 tarih ve 4594432 sayılı yazısından anlaşılacağı üzere sistemden kaynaklı hatadan oluştuğu” ifadesi yer aldı. Böylece MEB tarafından yapılan ve hakkını arayan müdürleri de suçlayan açıklama yalanlanmış oldu. Eğitim-Sen İstanbul 7 No’lu Şube Yöneticisi Zeynel Özgün, “Raporda hatanın 15 Ekim 2014 tarihli bir yazıdan öğrenildiği belirtiliyor. Konu basına yansımadan tam bir ay öncesinde biliniyordu, neden hemen ‘yalan’ ve ‘iftira’ açıklamaları yapıldı? Bu hata neden sadece elenmiş olan müdürlerin formunda yapıldı?” diye sordu. Özgün, raporda bahsedilenin aksine doğru formları mahkemeye Milli Eğitim’in değil, kendilerinin sunduğunu söyledi.

MEB, geçtiğimiz yıl ağustos ayında, çalıştığı okulda 4 yılını tamamlayan 16 bin okul müdürünü değerlendirmeye tabi tutmuş ve 7 bin müdürü 75 puanın altında kaldığı gerekçesi ile görevden almıştı. Eğitim-Sen İstanbul 7 No’lu Şube Yöneticisi Özgün de 70 puan alarak görevden alınan müdürlerden. Özgün, puanına itiraz ederek idare mahkemesine dava açtı. Mahkeme, bakanlıktan Özgün’ün formunu istedi. Evrakta tahrifat skandalı da bu noktada ortaya çıktı. Orijinal formda, değerlendirme yapan öğretmenler ‘evet’ diyerek olumlu puan verdiği halde, MEB’in mahkemeye gönderdiği formda cevapların ‘hayır’ ile değiştirildiği görüldü. Özgün, olayı yargıya taşıdı. Maarif müfettişlerince yapılan ön inceleme geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. İnceleme sonucu oluşturulan raporda tahrifat olduğu kabul edilerek bunun bilgi işlemdeki bir ‘hata’dan kaynaklandığı ileri sürüldü. 65 kişinin Özgün ile aynı durumda olduğu öğrenildi. ZAMAN
<< Önceki Haber Görevden alınan okul müdürleri haklı çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER