Google Hangouts'a yeni özellik

Google'ın anlık mesajlaşma uygulaması Hangouts 7.0 sürüm güncellemesini aldı.

Google Hangouts'a yeni özellik

Yeni sürüm ile daha kolay kullanım sunan Hangout'a "hızcevap" ile sık görüşülen kişilerin kısayol ikonlarının masüstüne eklenebilme özelliği geldi. 

Anlık mesajlaşma uygulamaları birbirinden ilginç özellikleriyle kullanıcıların ilgisini çekmeye çalışıyor. Önceki yıllarda kullanıcılarından 1 dolar ücret talep edeceğini duyuran WhatsApp, geçtiğimiz günlerde "Ömür Boyu" ücretsiz olarak uygulamanın kullanılacağını duyurmuştu. Bugün ise Google anlık mesajlaşma uygulaması Hangouts'un sürümünü 7.0'a yükselttiğini açıkladı. Yeni sürümle birlikte kullanıcılar için pratik bir çözüm sunan Google, geliştirdiği hızlı cevap yazma penceresiyle dikkat çekti. Zira artık gelen mesajlara açık olan bir uygulamadan çıkmadan cevap verilebilecek. 

Yeni sürümle birlikte mesaj geldiğinde ekranın üst kısmında küçük bir pencere beliriyor. Bu pencereye tıklandığında halihazırda açık olan bir uygulamadan çıkmadan mesaj yazılıp gönderilebiliyor. Mesaj gönderildiğinde ise üstteki küçük pencere kapanıyor. Bu ise kullanıcıya hem hız kazandırıyor hem de odaklandığı uygulamayla çalışmasının kesintisiz devam etmesine imkan tanıyor. 

Yeni günceleme ile gelen diğer bir yenilik ise sık görüşülen kişilerin kısayollarının masaüstüne eklenebilme seçeneği. Böylelikle masaüstüne yerleştirilen bu ikonlara tıklayarak direk mesaj yazılabilecek. 

Mesajlaşma uygulaması Hangouts çok yakın zamanda Google Play'den güncellenebilecek.

Hangouts uygulamasındaki, aynı anda birçok kişi ile görüntülü görüşme, mesajlaşma, sesli arama özellikleri ile dikkat çekiyor. Özellikle bilgisayarda herhangi bir uygulamaya ihtiyaç duymaksızın Gmail adresinin açık olmasıyla birlikte kullanılabilmesi, telefondan telefona, telefondan bilgisayara veya tabletlere görüşme imkanı tanıması kullanıcıların sevdiği özellikler arasında yer alıyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Google Hangouts'a yeni özellik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER