Gönen'de üreticilere jeneratör dağıtıldı


Balıkesir'in Gönen ilçesinde Süt Üreticileri Birliği tarafından ilçeye bağlı 20 köyde kurulu bulunan tarımsal kalkınma kooperatiflerine jeneratör dağıtıldı.

Dağıtım töreninde konuşan Gönen Süt Üreticileri Birliği Başkanı Necmi Ayyıldız, "Gönen'in doğa şartları gereği, süt toplama merkezlerimizin olmazsa olmazı olan jeneratör ihtiyacını tamamlamak için harekete geçtik. Daha önceki yıllarda kendi imkânlarıyla jeneratör sahibi olan 20 köyün dışında elektrik kesintilerinde süt toplama ve soğutmada çok büyük sıkıntılar yaşanmaktaydı. Geçtiğimiz yıl yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle büyük sıkıntılar yaşayan süt üreticisinin daha rahat bir şekilde sütünü toplayıp soğutması için 'Jeneratör Alımı Projesi' başlattık. 2015 yılında toplamda 20 adet jeneratör alarak mahallelerimizdeki süt toplama merkezlerimizde jeneratör sayımızı 40 adete çıkardık. Toplamda 300 bin TL'lik bir alım gerçekleştirerek; bunun 100 bin TL'lik kısmını birlik olarak karşıladık. Jeneratör ihtiyaçlarını bize ileten mahallelerimize her türlü yardımı yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Jeneratör yardımları dışında, göreve geldikleri günden itibaren süt toplama merkezlerinin diğer ihtiyaçları için de yardımlar yaptıklarını kaydeden Ayyıldız, "Toplamda mahallelerimize 120 bin TL'lik hibe yardımında bulunduk. Bizim görevimiz üyelerimize hizmet etmektir. Bize bu görevi layık gören üreticilerimize en iyi şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz. Gönenli süt üreticisinin en ufak bir ihtiyacı kalmayana kadar hizmetlerimiz devam edecektir." şeklinde açıklama yaptı. CİHAN
<< Önceki Haber Gönen'de üreticilere jeneratör dağıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER