Gonca dergisinin yeni yarışması 'Çek Bir Kısa Film'

Gonca dergisinin yeni yarışması Çek Bir Kısa Film, büyük bir heyecan ile devam ediyor.

Gonca dergisinin yeni yarışması 'Çek Bir Kısa Film'

Başvurunun yoğun olduğu yarışmaya birbirinden güzel filmler eklenmeye başladı. Geleceğin yönetmenleri, senaristleri, kameramanları maharetlerini, Gonca dergisi sayesinde Çek Bir Kısa Film Yarışması adı altında gün yüzüne çıkarıyor.

Yurtiçi ve yurtdışındaki sinemayla ilgili dernek ve kuruluşlardan takdir toplayan yarışmanın son katılım tarihi ise 8 Mayıs 2015.
Detaylı bilgi için www.cekbirkisafilm.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Gonca Dergisinde Bu Ay 

Dergide ilk olarak, Gonca dergisi 11. Hikâye ve Resim Yarışması hikâye dalı birincisi Feyza Nur Aybey’in “Kesişen Hayatlar” adlı hikâyesi okuyucuyu selamlıyor. Ekrem Özbay’ın “Pencere Pervazında” adlı şiiri lapa lapa kar yağarken Allah’ın rahmetini anlatıyor. Nasreddin Hoca, gülen yüzü ve kıvrak zekâsı ile yine hem güldürüp hem düşündürüyor. 
Çamur Yutar Çiçek Açar” adlı yazısı ile Selma Özcan, kâinatın ahengini, ağaçların sırlarını, tohumun ağaca kadar olan serüvenini Gonca severlere sunuyor.Sunmakla kalmıyor birbirinden farklı ağaçları öğretiyor. Muhabir’de, kitap kurtlarının epey hoşuna gidecek bir proje tanıtılıyor: “Kitap Okumanın Yeri ve Zamanı Yoktur”.

“Sahtekârlığın Sonu” adlı çizgi hikâyede ise dikkatli olmanın önemi okuyucuya aktarılıyor. Mine Taşdemir’in “On Dakika Ders Kırk Dakika Teneffüs” adlı hikâyesi, teneffüsün kıymetini Goncalara hissettiriyor. “Peygamber Yolu” köşesinde, ahlakı her an örnek alınması gereken bir abide,Hz. Ebu Eyyub’un [r.a.], Peygamber Efendimize [s.a.s.] göstermiş olduğu saygı anlatılıyor.
Gezgin Abi, her zamanki gibi Türkiye’yi diyar diyar geziyor. Sevenlerine elini bu sefer Kayseri’den sallıyor. Sır Küpü köşesinde Sümeyra Abla, zamanı kıymetli ve yerinde kullanmak için çare arıyor. Hayret Et’te, önemli bir problem işleniyor bu ay: Anlayışsızlık. Eğer’de ise Cenabı Allah’ın dağları yaratışındaki muhteşem sanat, gözler önüne seriliyor.

Bu Ayın Hediyeleri

Dergi bu ay sevenlerine Kaydırak eki ve Çanakkale Gezi Defteri hediye ediyor. Dergi içeriğindeki sorulara cevap verenlere ise bir adet “Bilgece Oyunu”, beş adet “Matematik Oyunu”, iki adet “Kumandalı Helikopter” hediye ediyor.

<< Önceki Haber Gonca dergisinin yeni yarışması 'Çek Bir Kısa Film' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER