Gonca Dergisinde bu ay merakla beklenenler...

Her yıl geleneksel olarak bahar mevsiminde Gonca Dergisinin yanında Çocuklara hediye edilen fidanlar, minik eller aracılığıyla toprakla buluşuyor. Balkondaki saksıda, bahçede, okulda, yolun iki yanında, belki de yakında ki bir ormanda bu fidanları dikerken çekilen, birbirinden güzel fotoğraflar www.goncadergisi.com adresinde yayımlanıyor.

Gonca Dergisinde bu ay merakla beklenenler...

Okurların merakla bekledikleri “fidanhediyesi onları çok heyecanlandıracağa benziyor. Bunun için okurların yapması gereken şey sadece çektikleri fotoğrafları [email protected] adresine göndermeleri…

Dergide ilk olarak, Selma Özcan’ın “Nasıl Unuturum” adlı denemesi okuyucuyu selamlıyor. Mustafa Topçu’nun “Uçurtmam” adlı şiiri, gökyüzünün rengârenk bayrakları olan uçurtmaları tatlı bir dille anlatıyor.  Nasreddin Hoca, gülen yüzü ve kıvrak zekâsı ile hem güldürüp hem de düşündürüyor. 

“Tekerleme Şekerleme” adlı yazısı ile Mehmet Terzi, insanlara verilen konuşma yeteneğinin düzgün kullanılamamasından kaynaklanan hatalara işaret ediyor. Bu hataların, eğitim ile düzeltilebileceğini Goncaseverlere müjdeliyor.Müjdeyi vermekle kalmıyor birbirinden güzel alıştırmayla Gonca okurlarını eğlendiriyor. 

Mizah Dükkânı, birbirinden komik ve bir o kadar da temiz mizahıyla okurları tebessüm ettiriyor. Muhabir’de, Nisan ayının unutulmayacak gündemine dair bir proje tanıtılıyor: “Kutlu Doğum Projesi”

“Eşek ile Tilki” adlı çizgi hikâyede ise aynı hataya düşmemenin önemi dile getiriliyor. Ergül Altaş’ın “İpini Koparan Uçurtma” adlı hikâyesi, gökyüzünden göz kırpan bir uçurtmanın hikâyesini anlatıyor. 

Gezgin Abi, “Sınırları Aşmak” sözüyle Almanya’dan selamlıyor sevenlerini. Kalbi Gonca’yla atan binlerce kardeşin bulunduğu Köln’ü anlatıyor sayfalarında. Hayret Et çizgi hikâyesinde, Hayret duvarda gördüğü afişin silinen kısmını çözmeye çalışıyor. Çiftliğin de Hayret’in peşine takılmasıyla macera başlıyor.Eğer’de ise nehirlerin kıvrım kıvrım akmasının hikmeti gözler önüne seriliyor. 

Bu Ayın Hediyeleri

Dergi, bu ay sevenlerine “Kaydırak eki ve fidan” hediye ediyor. Dergi içeriğindeki sorulara cevap verenlere ise bir adet “Bilgece Oyunu”, beş adet “Matematik Oyunu”, iki adet “Kumandalı Helikopter” hediye ediyor.

Çek Bir Kısa Film Yarışması

Gonca Dergisinin yeni yarışması “Çek Bir Kısa Film”, büyük bir heyecan ile devam ediyor. Geleceğin yönetmenleri, senaristleri, kameramanları maharetlerini “Çek Bir Kısa Film Yarışması”aracılığıyla gün yüzüne çıkarıyor. 

Yarışmanın basın tanıtımı, jüri üyelerinden Muaz Gülen [yönetmen], Nadir Sarıbacak [sanatçı] ve Nedim Hazar’ın [sinema eleştirmeni] katılımıyla 25 Mart 2015 tarihinde gerçekleştirildi. Böyle bir yarışmada, jüri üyesi olmanın heyecanını dile getiren jüri heyeti, çocukların bu tarz yarışmalarla her zaman desteklenmesi gerektiğini dile getirip Gonca Dergisine bu konudaki takdirlerini sundular. 

Yurtiçi ve yurtdışındaki sinemayla ilgili dernek ve kuruluşlardan takdir toplayan yarışmanın son katılım tarihi ise 8 Mayıs 2015.
Detaylı bilgi için www.cekbirkisafilm.com adresini ziyaret edebilirsiniz.


<< Önceki Haber Gonca Dergisinde bu ay merakla beklenenler... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER