Gonca Dergisi Haziran sayısı bayilerde!

Çocukların ilgiyle takip ettiği, öğretirken eğlendiren dergi Gonca’nın yeni sayısı bayilerde!

Gonca Dergisi Haziran sayısı bayilerde!

Dergide, okuyucuyu ilk olarak Zeynep Hatice’nin “Masal Ağacı” adlı hikâyesi selamlıyor. Soner Can’ın “Senden Başka” adlı şiiri, Ramazan ayının bereketli iklimini hissettiriyor. Metin Metehan’ın “Top Değil O, Armadillo!” adlı yazısı, hayvanlar âleminin farklı üyelerinden birisi olan armadilloyu tanıma fırsatı veriyor. Nasreddin Hoca, gülen yüzü ve kıvrak zekâsı ile hem güldürüp hem de düşündürüyor.

“Hayret Et ile Röportaj” adlı yazısı ile Mehmet Terzi, Gonca Dergisinin tam 3 senedir takip edilen ailesini konuşturuyor. Çiftlik halkının düşünceleri aktarılıyor. 

Mizah Dükkânı, birbirinden komik ve bir o kadar da temiz mizahı, sayfalarına taşıyıp okuyucusunun yüzünde tebessümü eksik etmiyor. Muhabir’de, bilgisayarda hızlı yazabiliyorum diyenlerin projesi tanıtılıyor: Uçan Parmaklar.

“Çakalın Oyunu” adlı çizgi hikâyede ise Allah’ın nimeti olan aklı kullanmanın ne kadar önemli olduğu gözler önüne seriliyor. Ergül Altaş’ın “Ödenen Borç” adlı hikâyesi, güzel bir mahalle hayatından kesit sunuyor. 

Gezgin Abi, “Sınırları Aşmak” sözüyle geçen aylarda Almanya’dan selamlamıştı sevenlerini. Bu ay da köşe bucak gezdiği Almanya’yı taşıyor sayfalarına hem de tam 4 sayfa. Hayret Et’te, iddiaya girmekten zevk alan hiçbir şeye yapamam diyemeyen Nidersen’in zor anları sayfalara yansıyor. Eğer’de ise Dünyamızın dönmesinin hikmetleri Gonca severlere anlatılıyor. 

Bu Ayın Hediyeleri

Dergi, bu ay sevenlerine Kaydırak eki ve Kitap hediye ediyor. Dergi içeriğindeki sorulara cevap verenlere ise bir adet “Noodlers”, beş adet “4M Böcek Robot”, iki adet “Magic Loom” hediye ediyor.

Çek Bir Kısa Film Yarışması Ödül Töreni

Gonca Dergisi, “Teşekkür edecek çok şey var!” konulu “Çek Bir Kısa Film” yarışmasının ödül törenini 30 Mayıs Cumartesi günü İstanbul Trump Towers’ta gerçekleştirdi. 

Basın mensupları ve sanatçıların katılımıyla gerçekleştirilen ödül töreninde, dereceye giren minik sanatçılar, ödüllerini aldı. Gala şeklinde gerçekleşen ödül töreninde dereceye giren kısa filmler, katılımcılara sinema perdesinde sunuldu. 

Birinci kategoride ödülleri, Ukrayna’dan yarışmaya katılarak üçüncülük payesi kazanan Zeynep Beyza Acun’a Ukraynalı Şair Valery Kolos; ikincilik payesi kazanan Süleyman Kerem Önal’a Yedirenk Sanat Vakfı Başkanı Ali Tokul; birincilik payesi kazanan Mahir Erdoğan Uçucu’ya ise Nedim Hazar takdim etti. 

<< Önceki Haber Gonca Dergisi Haziran sayısı bayilerde! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER