Gonca Dergisi 159. sayısıyla okuyucularıyla buluştu!

Dergide, okuyucuyu ilk olarak Ukraynalı Şair ValeriaKolos’un “Kardeşlik Günü” adlı kardeşlik şiiri selamlıyor.

Gonca Dergisi 159. sayısıyla okuyucularıyla buluştu!

Sabriye Hatipoğlu’nun “Hoş Geldin Ramazan” adlı yazısı, Ramazan ayının bereketli iklimini hissettiriyor. Mübarek Ramazan sözlüğüyle okuyucusuna Ramazan kültürümüzü aksettiriyor. Bununla da kalmıyor Gonca Dergisinin yazar ve çizerlerinin Ramazanlarından bahsediliyor.

Çocukların ilgiyle takip ettiği, öğretirken eğlendiren dergi Gonca’nın Temmuz sayısı, birbirinden güzel konuyu bu ay ki sayısına taşıyor. Mizah Dükkânı, birbirinden komik ve bir o kadar da temiz mizahı, sayfalarına taşıyıp okuyucusunun yüzünde tebessümü eksik etmiyor. Muhabir’de ise Chicago’dan bir proje tanıtılıyor: Anadilim Türkçe Programı.

“Kötülüğün Sonu Kötülük” adlı çizgi hikâyede “Eden bulur.” atasözü, en güzel örneği ile işleniyor.  Ergül Altaş’ın “Kırmızı Pabuç” adlı hikâyesi, samimi bir arkadaşlığın hikâyesi âdeta. 

Gezgin Abi, “Sınırları Aşmak” sözüyle geçen aylarda Almanya’dan selamlamıştı sevenlerini. Bu ay Türkiye sınırlarına giriyor ve Amasya’yı Gonca severlerle buluşturuyor. Hayret Et’te, övündükçe küçülen, küçüldükçe övünen Şikâyet Et’in hikâyesi anlatılıyor. Eğer’de ise dünyamıza inen suyun nereye gittiğinin hikmeti Gonca severlere anlatılıyor.  

Bilindiği üzere 30 Mayıs 2015’te Gonca Dergisi tarafından düzenlen Uluslararası Çek Bir Kısa Film Yarışması’nın ödül töreni düzenlendi. Ödül töreninin anlatıldığı, katılımcıların düşüncelerinin verildiği ve süper filmlerden kesitlerin sunulduğu “Çek Bir Film, Kısa Olsun!” yazısı heyecanı elden bırakmıyor. Nasreddin Hoca, gülen yüzü ve kıvrak zekâsı ile hem güldürüp hem de düşündürüyor. 

Bu Ayın Hediyeleri

Dergi, bu ay sevenlerine Kaydırak eki ve Kitap hediye ediyor. Dergi içeriğindeki sorulara cevap verenlere ise bir adet “Noodlers”, beş adet “4M Böcek Robot”, iki adet “Magic Loom” hediye ediyor.


<< Önceki Haber Gonca Dergisi 159. sayısıyla okuyucularıyla buluştu! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER