Gökhan Zan: Beni Galatasaray'dan Hamza hoca gönderdi


Galatasaray'ın eski milli futbolcusu Gökhan Zan, oyunculuk döneminde kendisini takımdan o dönemki teknik direktör olan Hamza Hamzaoğlu'nun gönderdiğini söyledi.

Hamzaoğlu'nun, yüzüne söylediği ile yaptıklarının farklı olduğunu savunan Gökhan Zan, "Kendisine, 'takımın ağabeylerinden birisiyim. Forma şansı verirseniz, ne yapmam gerekirse her zaman yanınızdayım', dedim. Hakkımdaki düşüncelerini söylememi istedim. Bana, sezon sonuna kadar takımda olacağımı söyledi. Ancak Hamza hoca daha sonra takımdan gönderdi." dedi.

Bağcılar Belediyesi tarafından Bağcılar Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Kültür Merkezi'nde düzenlenen Spor Söyleşisi'nin bu ayki konuğu Galatasaraylı eski milli futbolcu Gökhan Zan ile gazeteci Hasan Tankaya oldu.

Spor Spikeri Yasin Dallı'nın moderatörlüğünü yaptığı programda anılarını paylaşan Gökhan Zan, geçen sezonu 3 kupayla kapatan Galatasaray'ın bu başarının üzerine bir şey koyamadığını belirtti. Gökhan Zan, ancak bu sezon başında planlamada yanlışlıklar yapıldığını belirtti.

Fenerbahçe'nin iyi bir ekibe sahip olduğunu da belirten Gökhan Zan, yeni transferlerle psikolojik olarak üstünlüğü eline geçirdiğini kaydetti. Gökhan Zan, Teknik Direktör Vitor Pereria'ya güçlü bir kadroya sahip takım teslim edildiğini belirterek, "Fenerbahçe, şu an ligin en başarılı takımlarından biri. Volkan, Caner gibi başarılı milli oyuncular ile Alves, Nani ve Diego gibi Avrupa'nın önemli isimlerini kadrosunda barındırıyor. Van Persie bile yedek kalıyor." dedi.

"MELO TAKIMI ATEŞLİYORDU"

İtalya'nın İnter takımına transfer olan Galatasaray'ın eski oyuncusu Felipe Melo ile ilgili değerlendirmede de bulunan Gökhan Zan, "Her ne kadar Hamza hoca sezon başında Melo'nun gitmesini istese de o takıma dinamizm katıyordu. Taraftar ve camiasıyla özdeşleşmiş bir oyuncuydu." dedi.

Melo'nun takım için gereken her şeyi yapan, hırslı ve savaşçı bir oyuncu olduğunu belirten Gökhan Zan, kaybetmeyi sevmeyen taraftarı coşturan oyuncu olduğunu söyledi. Her maçta takımı ateşleyen Melo'nun eksikliğinin görüldüğünü savunan Gökhan Zan, "Onun insanlığından çok takımı için neler yaptığı daha önemlidir." diye konuştu.

Galatasaray'ın eski hocası Hamza Hamzaoğlu ile ilgili önemli iddialarda da bulunan Gökhan Zan, "Beni takımdan Hamzaoğlu gönderdi." derken, Hamzaoğlu'nun, yüzüne söylediği ile yaptıklarının farklı olduğunu da savunarak şunları söyledi:

"Beni takımdan gönderdi. Yüzüme söyledikleri ile yaptığı farklı şeyler vardı. Ben herkese saygı duyuyorum. Son altı ayda çok formdaydım. Yüz yüze görüştük. 'Oynamaya hazırım. Sözleşmemin bitmesine 6 ay var. Takımın ağabeylerinden birisiyim, forma şansı verirseniz, ne yapmam gerekirse her zaman yanınızdayım', dedim. Hakkımdaki düşüncelerini söylememi istedim.

Bana, sezon sonuna kadar takımda olacağımı söyledi. Beşiktaş maçı öncesi kampa girdik. Hamza hoca, futbolcu sayısının fazla olmasından yakınıyordu. Yedi futbolcuyu gönderdi. 23 kişilik kadroda ismim vardı. Beşiktaş maçında galip geldik. Ancak, tanımadığım numaradan beni aradı. Takımda düşünmediğini söyledi. Mukavelem devam ediyordu. İki aydır birlikte çalıştık. Ona, 'hocam bu sizin fikriniz mi?' diye sordum. O da, 'evet benim fikrim' dedi. Koray'ı oynatacağını söyledi. Ancak ikimiz içinde sözünü tutmadı."

"YÜZÜME FARKLI ARKAMDAN FARKLI DAVRANDI"

Hamzaoğlu'nun mütevazi ve beyefendi bir kişiliğe sahip olduğunu anlatan Gökhan Zan, niçin yüzüne başka arkasından başka davrandığını, kendisini yanılttığını sorduğunda ise Hamza hocanın kendisine, "Bunu duymamış olayım, böyle bir şey yok, ben böyle biri değilim', dedi. Antrenmana gittim, elini sıktım, ancak o günkü Hamza hoca o değildi, ancak önceki Gökhan ne ise şimdiki de odur." şeklinde konuştu.

Bu arada gazeteci ve eski Galatasaray çalışanı Hasan Tankaya da sarı kırmızılı kulübün içinde bulunduğu mali sıkıntı ile ilgili bir soruya, "Galatasaray kısa sürede ekonomik sıkıntıyı atlatacaktır, ben buna inanıyorum, çünkü Galatasaray çok büyük bir camiadır." diye cevap verdi.
CİHAN
<< Önceki Haber Gökhan Zan: Beni Galatasaray'dan Hamza hoca gönderdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER