Gökçek'ten 1,5 yıllık halefine büyük suçlama

Melih Gökçek belediye zararları konusunda Erdoğan’ın yerine atadığı Mustafa Tuna’yı suçladı.

SHABER3.COM

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın zarar eden belediye şirketlerini tasfiye edeceğini açıklamasının ardından eski başkan Melih Gökçek, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. 

Gökçek kendisini savunarak zararın Mustafa Tuna yönetimi döneminde olduğunu iddia etti.

Yavaş’ın asıl amacının belediyelerden işçi çıkarmak olduğunu iddia eden Gökçek, zararın kendi döneminde değil, kendisinden sonra başkanlığa getirilen Mustafa Tuna döneminde olduğunu savundu.

2015-2016-2017 KAR, 2018 ZARAR

Gökçek, şunları kaydetti: “Son dört yılına ait kâr-zarar hesaplarına bakalım. Melih Gökçek dönemi: 2015’te 109 milyon, 2016’da 21 milyon, 2017’de 64 milyon kâr. Mustafa Tuna dönemi: 2018’de 90 milyon zarar. 2018 dönemi zararı, Tuna yönetimi zaafı nedeniyle oluşmuştur.”

BELEDİYE İHALESİNİ BELEDİYENİN KENDİSİ YAPACAK

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Belediye Meclisi toplantısında belediye şirketlerini tasfiye edeceğini açıklamıştı. Yavaş, “Belediye şirketlerinin birçoğunun tasfiyesi için talimat verdim. Yeni yönetim kurulları değiştikten sonra tasfiye edeceğiz. Bundan sonra mümkün olduğu kadar belediyenin ihalesini belediyenin kendisi yapacak” demişti.

İŞÇİLER İŞSİZ KALMAYACAK

Yavaş şirketlerde çalışan işçilerin işsiz kalmayacağını da söyleyerek, “Hiçbir şekilde işçi çıkartmadan, o işçilerin devrini sağlayarak bunu yapacağız. Şirketlere ihale vermek suretiyle onların da başkalarına ihaleye vermesinin önüne de geçiyoruz. Bunu da açıkça söyleyeyim. Bunun çalışmasına da başladık” diye konuşmuştu.

4,5 MİLYAR LİRA BORÇLA DEVRALDI

Yavaş, 2019’da 14 milyar lira bütçe belirlenen Ankara’yı 4,5 milyar lira borçla devraldı. Belediyenin Hazine’ye 1,25 milyar, kısa ve uzun vadeli banka borcu ise 2 milyar lira. Belediyenin 3. şahıslara 1,3 milyar lira borcu bulunurken, faiz giderleri de 150 milyon liraya yanaştı.
<< Önceki Haber Gökçek'ten 1,5 yıllık halefine büyük suçlama Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER