Girişimci gençler için 'Garaj Hackathon' etkinliği

Girişimci gençler için 'Garaj Hackathon' etkinliği

Zirve Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve Projeler Genel Koordinatörlüğü'nün organizesi ile Doğu ve Güneydoğu'nun ilk 'Garaj Hackathon' etkinliği düzenlendi.

Ortak bir konuya ilgi duyan kişilerin bir araya gelip sınırlı zamanda yeni ürünler ortaya çıkarttığı etkinlik büyük ilgi gördü. Gaziantep'teki girişimciler 36 saatte fikirlerini hayata geçirmelerini sağlamak amacı ile düzenlenen organizasyonda 'Toplumsal Hayatta Yaşadığımız Sorunlara İnovatif Çözümler' teması altında bir araya geldi. Burada konuşan Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, "Öğrencilerin içindeki inovasyon potansiyellerini ortaya çıkarmalarına destek olmak için 'Garaj Hackathon' organizasyonu son derece önemli. Öğrencilerin girişimcilik ruhlarını keşfetmek için bu tür projelerde rol almaları gerekiyor. Gelişen teknoloji ve bilimin ışığında Zirve Üniversitesi'nin desteği ile projelerini gerçekleştirme fırsatına sahip oluyorlar. Bu tür fırsatları iyi değerlendirmeleri gerekiyor. Hakem ve mentor konumunda görev alan uzmanlar sanayimizin ve ülkemizin önde gelen üniversitelerinden gelerek destek olmuşlardır. Organizasyonu düzenleyen ve katılan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Garaj Hackathon'da e-Garage Projesi birinci, Çocuk Merkezi Projesi ikinci, Targid Projesi de üçüncü oldu. Ödüller Zirve Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Töremen tarafından verildi. Töremen, "Mütevelli Heyet Başkanı Sayın Taner Nakıboğlu tarafından yarışmaya katılan fakat dereceye giremeyen öğrencilere maddi ödül verilerek inovatif fikirler teşvik edilmeye çalışılmıştır. Ayrıca iş fikirlerinin hayata geçirilmesi için ilk 5 projeye, Zirve Üniversitesi Ön Kuluçka Merkezi'nden faydalanma şansı, Patent Başvuru Desteği, Proje Başvuru Desteği, İş Planı Hazırlama Eğitimi verilecek." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Girişimci gençler için 'Garaj Hackathon' etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER