Gereksiz siparişiyle ABD'de 25 bin istihdam sağlayan THY'ye ABD'den teşekkür

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Türk Hava Yolları ile Amerikan Boeing firması arasında genişletilen uçak ve motor satışı anlaşmasından duyulan memnuniyeti dile getirdi.

SHABER3.COM

Birçok uçağını bakımsızlıktan ve maliyetten dolayı kaldıramayan, geçen seneyi rekor zararla kapatan THY'nin, AKP'nin politik amaçlarla verdiği 25 adet yeni uçak siparişi ABD yönetimini memnun etti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert açıklamasında “Türk Hava Yolları’nı, 12 Mart’ta duyurduğu, 5 adet daha uçak alma opsiyonuyla birlikte 25 adet Boeing 787-9 Dreamliner siparişinden ve bunu takiben 25 Nisan tarihinde yapılan, bu uçaklarda kullanılacak GE motor alımı anlaşmasından dolayı” tebrik etti.

10 MİLYAR DOLARLIK ANLAŞMA 

Nauert, söz konusu anlaşmanın toplam değerinin 10 milyar dolar olduğunu ve ABD’de 25 binin üzerinde istihdam sağlayacağını belirtti. Bu anlaşmanın, ‘ABD ile Türkiye’nin artan ekonomik işbirliğini ortaya koyduğunu’ ifade eden Nauert, “Boeing ve GE’nin de aralarında bulunduğu Amerikan şirketleri, kendilerini Türkiye pazarına adamışlardır ve Türkiye’ye yaptıkları yatırımlar kapasite arttırmada, eğitimlerle yeteneklerin geliştirilmesinde ve bölgenin sosyo-ekonomik gelişimini körükleyecek yenilikçi çözümlerin getirilmesinde etkili olmuştur.”dedi.

“TÜRKİYE İLE ÇALIŞMAYI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ”

Sözcü açıklamasına şöyle devam etti: “Havacılık alanı başta olmak üzere, Amerikan endüstrisi katma değerli imalat, ihracat, ileri teknoloji istihdam ve yenilikçi Ar-Ge çalışmaları oluşturmayı sürdürmektedir. GE, Boeing, Türk Hava Yolları ve Türk hükümetini bu önemli duyurudan dolayı tebrik ediyor, ABD ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkileri derinleştirmek için Türkiye ile çalışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz.”

<< Önceki Haber Gereksiz siparişiyle ABD'de 25 bin istihdam sağlayan THY'ye... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER