Genelkurmay: Sur'da üç bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi


Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonda üç bölücü terör örgütü mensubunun terörist etkisiz hale getirildiğunu bildirdi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 240 oldu. Ayrıca, dokuz adet el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı ise 245 oldu.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde önemli yurtiçi olaylarla ilgili bilgi verildi. Açıklamada şöyle denildi: "Kırklareli'de bölücü terör örgütü propagandası yaptıkları tespit edilen yedi şahıs yakalandı. Yapılan aramalarda, bir adet av tüfeği, dört adet tabanca, bir adet kurusıkı tabanca, 54 adet tabanca fişeği, 69 adet kurusıkı tabanca fişeği, örgütsel doküman ve 120 gram kenevir tohumu ele geçirildi.

Şırnak İdil'de devam eden operasyonda; beş bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 53 oldu. Ayrıca, bir adet RPG-7 roketatar ele geçirildi, 17 adet el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 210 oldu.

Şırnak'ta icra edilen operasyonda tespit edilen bir adet el yapımı patlayıcı imha edildi. Iğdır'da icra edilen operasyonda tespit edilen iki ayrı sığınakta, 16 adet Dragunov keskin nişancı tüfeği fişeği, 12 adet Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, bir adet dürbün, bir adet sırt çantası, bir adet uyku tulumu ve muhtelif yaşam malzemesi ile tıbbi malzeme ele geçirildi."

CİHAN
<< Önceki Haber Genelkurmay: Sur'da üç bölücü terör örgütü mensubu... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER