Genel Kurul'da tansiyon fena yükseldi

Türkiye Büyük Millet Meclisi yasama yılı açılış töreni yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Meclis Genel Kuruluna geldiği sırada HDP ayağa kalkmadı. Erdoğan konuşmaya başlayınca HDP milletvekilleri Genel Kurulu terk etti. Konuşması sırasında muhalefet milletvekilleri sıralarından gelen seslere ise Erdoğan sert bir dille cevap verdi.

Genel Kurul'da tansiyon fena yükseldi

Meclis'teki törenler, saat 14.00'de TBMM Atatürk Anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. TBMM Genel Kurulu, 2. Yasama Yılı açılış toplantısı için saat 15.00'de bir araya geldi. Meclis Başkanı İsmet Yılmaz, birleşimi açtıktan ve sunuş konuşmasını yaptıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Genel Kurul'a takdim etti. Daha sonra İstiklal Marşı okundu. Ardından ise Erdoğan, 25. Dönem 2. Yasama Yılı açış konuşmasını yapmaya başladı.
Erdoğan Meclis'te muhalefle tartıştı | Samanyolu Haber


BAKANLAR KURULU ÜYELERİNİN TÜMÜ AYAKTA ALKIŞLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Tüm siyasi hayatım boyunca olduğu gibi bugün de hiçbir şahsi çıkarın, rütbenin, payenin peşinde değilim. Milletim beni rütbelerin en büyüğüne Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanlığı makamına layık gördü. Ben büyük Türkiye, yeni Türkiye, güçlü Türkiye, 78 milyonun bir, beraber ve kardeş olduğu gibi Türkiye mücadelesi veriyorum." sözlerinin ardından tüm AK Partili milletvekilleri ve Bakanlar Kurulunun tüm üyeleri ayağa kalkarak alkışladı. MHP'den ihraç edilen Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in de ayağa kalkarak alkışlaması dikkat çekti. CHP'den istifa eden İstanbul Milletvekili İhsan Özkes ise Meclis Genel Kurulunda komisyon üyelerinin olduğu sıralarda oturdu ve Erdoğan'ı alkışlamadı.

'ONLAR KÜRT KARDEŞLERİMİ TEMSİL ETMİYOR'

Meclis Genel Kurulu'nda konuşmaya başladığı sırada da HDP'li milletvekilleri hep birlikte Genel Kurulu'ndan çıkmasına tepki gösteren Erdoğan, "Biz Kürt kardeşlerimizle her zaman gönül diliyle konuştum. Burada kürt kardeşlerim var ama siz tanımıyorsunuz. Bilemediğiniz bir şey var Kürt kardeşlerimi onlar temsil etmiyor. Bir şeyi birbirinden iyi ayırmak lazım. Kürt sorunu ile terör sorunu farklıdır siz bunu ayırt edemediniz. Bugün de gönül diliyle konuşuyor istiyoruz ki yarın da öbür gün de aramızdaki gönül köprüsü sapa sağlam muhafaza edilsin. Bizleri birbirimizden koparma çabası birbirimize düşman etme oyunu ikimizi de hedef alıyor aslında. Onun için diyorum ki kürt ayrıdır terörist ayrıdır." dedi. Muhalefet sıralarından seslerin yükselmesi üzerine Erdoğan, "Siz bu kürsülerin acemisisiniz. Ben nerede nereye hitap edeceğimi bilirim." ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'DAN MHP'Lİ VEKİLE: TEŞKİLAT BİLE KURAMIYORSUNUZ

Konuşmasında "Terörü ve terör örgütünü destekleyen ülkelere sesleniyorum' diyen Erdoğan, "Ne yaptığınızı çok iyi biliyoruz. Bu sizin de elinizi yakacaktır. DAİŞ, PKK, DHKP-C vesaire, adı ne olursa olsun sırf Türkiye'ye zarar veriyor diye terör örgütünü destekleyenler bilsinler, bu namlular ona dönecektir." ifadelerini kullandı.

Muhalefet milletvekilleri konuşmasına oturduğu yerden karşılık verince Erdoğan şunları söyledi; "Rahatsız mı oldun? Ben sayıyorum, gereği neyse yapın."

Erdoğan, "Eğer bu coğrafyada yaşamaya devam edeceksek ki gidecek başka bir vatanımız olmadığına göre mücadeleye devam edeceğiz." dediği sıralarda, MHP sıralarından sesler yükselmeye başladı. Erdoğan muhalefet sıralarına dönerek, "Biz o bölgeye çok gittik, siz kaç kere gittiniz onu söyleyin. O bölgelerde teşkilat bile kuramıyorsunuz. Gidin çalışma yapın. Yapmadınız, yapmıyorsunuz." dedi.

MUHALEFET LİDERLERİ KATILMADI

TBMM yasama yılı açılış törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ katılmadı.

HDP'Lİ MİLLETVEKİLLERİ GENEL KURULU'NDAN ÇIKTI

Erdoğan, Meclis Genel Kuruluna geldiği sırada AK Parti milletvekilleri tam kadro ayağa kalkarken; CHP'de ise Grup Başkanvekilleri Levent Gök, Engin Altay, Özgür Özel ile bazı milletvekilleri ayağa kalktı. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile bazı vekiller ayağa kalkarken; HDP milletvekilleri ise Erdoğan için ayağa kalkmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kürsüden konuşmaya başladığı sırada da HDP'li milletvekilleri hep birlikte TBMM Genel Kurulu'ndan çıktı.
<< Önceki Haber Genel Kurul'da tansiyon fena yükseldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER