Genç mühendisler baret taktı


İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi bünyesinde faaliyet gösteren Genç- İMO üyeleri, Çukurova Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümüne bu yıl başlayan arkadaşlarıyla buluştu. Mesleğe adım atma yolunda üniversite öğrenimlerinin birinci yılında olan öğrencilerin tanıtıldığı toplantıya CHP Adana Milletvekili ve İMO üyesi Zülfikar İnönü Tümer, İMO Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, İMO Yönetim Kurulu Üyeleri Duygu Argunşah, Ahmet Berdan Dinçyürek ve Abdullah Ayaydın da katıldı.

Baret takma töreninden önce konuşan İMO Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, üniversite öğrenimi sırasında tanıştığı İMO'nun mesleki becerilerinin artmasında kendisine büyük destek verdiğini vurguladı. İMO'nun, öğrencilerin gelecekte mesleki olarak çizecekleri yolun belirlenmesi adına önemli bir yer olduğunu kaydeden Biçer, "İyi birer mühendis olarak ülkemize koyacağınız katkı bizi çok mutlu edecek." dedi. Biçer, öğrencileri oda etkinliklerine katılmaya davet etti.

İnşaat mühendisliğinin bilimi ve aklı kullanan bir meslek disiplini olduğunu ifade eden Adana Milletvekili, inşaat mühendisi Zülfikar İnönü Tümer ise "Mesleğimizin bakış açısı insan. Bizler insana daha kaliteli bir yaşam sağlamayı planlıyoruz. Esas olan mesleği sürdürürken bilgiyi ve bilimi kullanmaktır. İMO da bizi bu doğrultuda yönlendiren önemli bir kurumdur. Odamız çağdaş gelişime ayak uydurmamızı, toplumsal olaylara farklı bakış açımızı ve duyarlılığımızı pekiştirecektir." diye konuştu.

İMO Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Ayaydın da öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada, "Mesleğinizi sevdikten sonra hayatı da daha çok seversiniz. Mezun olduktan sonra mesleğinizin size yapacağı ekonomik katkıları da düşünüyorsunuz eminim. Mesleğinizi sevdikten sonra buna da ulaşmanızın yolu açılacaktır. Mesleğinize ve derslerinize ileriyi düşünerek sarılın. Nottan çok öğrenme kaygısı içinde olun." ifadelerinde bulundu.

Toplantıda genç- İMO Temsilcisi Mazlum Sevincek, genç- İMO sınıf temsilcileri Yasin Solak ve Mizgin Bektaş da üniversiteye bu yıl başlayan öğrencileri kutlayarak İMO'nun mesleğin gelişimine sunduğu katkıları anlattı. Konuşmaların ardından öğrencilere baret takıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Genç mühendisler baret taktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER