Gemisini kurtaran kaptan!

23 Mart’ta Norveç Denizi açıklarında elverişsiz hava şartları sonrası 4 motorundan üçü arızalandığı için “acil durum” sinyali veren “Viking Sky” isimli gemide bulunan 1.373 yolcu kurtarıldı. Kaptan ve makine dairesi mürettebatı gece boyunca zamana karşı insan üstü bir gayretle çalıştı. Motor arızasının giderilmesi facianın eşiğinden dönülmesinde önemli rol oynadı. Kaptanın geminin motorunu çalıştırıp demir atmaması halinde devasa geminin kayalıklara çarpıp batabileceği belirtildi.

Fırtınanın ortasında kalan gemi: Güvertede panik ve endişe...

Norveç’in Tromso Limanı’ndan 14 Mart’ta yola çıkan ve 23 Mart’ta Norveç Denizi açıklarında elverişsiz hava şartları sonrası 4 motorundan üçü arızalandığı için “acil durum” sinyali veren “Viking Sky” isimli gemideki 1.373 yolcu tahliye edildi. 

Norveç sahil güvenlik yetkilileri gemide kurtarma çalışmalarının yerel saatle 14:00 civarında tamamlandığını bildirdi. 

GEMİ MOLDE'YE DOĞRU İLERLİYOR

Acil durum sinyalini iptal eden gemi kaptanı düşük hızla Norveç'in Molde şehri limanına doğru ilerlediklerini rapor etti. 

Viking Sky gemisinin kurtarılmasına yardım etmek isteyen bir yük gemisinin de tehlikeye girdiği bildirildi.

1.373 yolcunun ekseriyetinin ABD ve İngiliz vatandaşı olduğu bildirildi. Şiddetli fırtına sebebiyle arama-kurtarma çalışmaları güçlükle ifa edilebildi.  

GEMİDE ENDİŞELİ BEKLEYİŞ

Geminin içinde yolcular tarafından cep telefonları ile çekilen görüntüler Viking Sky gemisindeki paniği gözler önüne serdi. 

Dev dalgaların güverteye kadar ulaştığı ve can yeleği giymiş yolcuların bulunduğu bölümü yer yer su bastığı, mobilyaların sağa-sola savrulduğu görülüyor. 1.373 yolcunun bulunduğu devasa gemi açık denizde beşik gibi sallanıyor. 

KAPTAN DEMİRLEDİ, FACİANIN EŞİĞİNDEN DÖNÜLDÜ

Kaptanın ve makine dairesi mürettebatı gece boyunca zamana karşı insan üstü bir gayretle çalıştı. Motor arızasının giderilmesi facianın eşiğinden dönülmesinde önemli rol oynadı. 

Kaptanın geminin motorunu çalıştırıp demir atmaması halinde devasa geminin kayalıklara çarpıp batabileceği belirtildi.

KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
 
Kurtarma ekibi, yerel saat ile 07:39 itibarıyla gemide mahsur kalan yolculardan 397’sinin kurtarıldığı ve geri kalan yolcuların kurtarma çalışmalarının helikopterlerle devam ettiğini açıklamıştı.

23 Mart'ta Norveç Denizi açıklarında saatlerce fırtınada sürüklenen Viking Sky'ın uzunluğu 228,8 metre, genişliği 28,8 metre. Gemi 1.400 yolcu ve 3 bin 640 ton yük taşıma kapasitesine sahip. 

"VIKING SKY" DENİZE İNDİRİLDİĞİ GÜNÜN YIL DÖNÜMÜNDE ARIZALANDI 

Elverişsiz hava şartlarında motor arızası veren "Viking Sky" isimli yolcu gemisinin inşasına 2012 yılında başlanmıştı. 

23 Mart 2016 tarihinde denize indirilen geminin piyasa değeri 400 milyon ABD Doları. 

Uzunluğu 228,8 metre, genişliği 28,8 metre olan gemi 1.400 yolcu ve 3 bin 640 ton taşıma kapasitesine sahip. 

Norveç'te Viking Ocean Cruises şirketi adına tescil edilen Viking Sky denize indirilişinin 3'üncü yıl dönümünde motor arızası verdi. 
<< Önceki Haber Gemisini kurtaran kaptan! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER