Gelir Vergisi Kanunu, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek


Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda bu hafta gelir vergisi, KDV ve bazı kanunlardaki uygulama sürelerini uzatan yasa tasarısı görüşülecek. 'Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın bu hafta yasalaşması bekleniyor.

Geçen hafta Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen tasarıya göre yürürlüğü 31 Aralık'ta biten Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'da öngörülen 6 ay açık ceza infaz kurumunda kalma şartının uygulanma süresi 31 Aralık 2020'ye kadar uzatılacak. Düzenleme ile ayrıca SSK ve BAĞKUR emekli maaşlarına 2016 yılının ocak ayından itibaren ayda 100 lira seyyanen zam yapılacak.

Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanunu uyarınca, üyelerine veya çalışanlarına emekliliğe yönelik taahhütte bulunan dernek, vakıf, sandık, meslek kuruluşu veya ticari şirketlerin, 16 Nisan 2012 tarihi itibarıyla mevcut bulunan emeklilik taahhüt planları kapsamındaki birikimler ve taahhütlerin bireysel emeklilik sistemine aktarılması amacıyla, taşınmaz ve iştirak hisselerinin devir ve tesliminde KDV istisnası öngören geçici maddenin uygulama süresi ise 31 Aralık 2017'ye kadar devam edecek.

TBMM'de Salı günü grup toplantıları yapılacak. AK Parti, CHP, MHP ve HDP'nin liderlerinin gündeme dair değerlendirmelerde bulunması bekleniyor. Ayrıca Milli Savunma Komisyonu da toplanacak. Toplantıda Milli Savunma Bakanlığı yetkililerinden brifing alınacak. Yine Meclis'te birçok milletvekilinin temsil ettikleri illerin sorunlarını dile getirdiği ve gündeme dair açıklamalar yaptıkları basın toplantıları olacak.

CİHAN
<< Önceki Haber Gelir Vergisi Kanunu, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER