Geçim kaynağı el emeği, göz nuru

Geçim kaynağı el emeği, göz nuru

Kendi yaptığı ve yetiştirdiği ürünleri satarak geçimini sağlayan girişimci kadın, halk pazarına açtığı tezgahında birbirinden farklı ürünler satarak örnek bir yaşam mücadelesi veriyor.

Samsun'un Terme ilçesi Bağsaray mahallesinde yaşayan Zeynep Angın (48) yaşam mücadelesini el emeği, göz nuru ile veriyor. Tek başına yaşayan Angın, 5 yıldır her pazartesi günü halk pazarında açtığı tezgahıyla geçimini sağlıyor. Birbirinden farklı ürünlerin bulunduğu tezgaha vatandaşlar da yoğun ilgi gösteriyor. Yaşam mücadelesini el emeği, göz nuruna aktardığını belirten Zeynep Angın, şu ifadeleri kullanıyor: "Haftanın bir günü halk pazarının kurulduğu gün buraya gelip küçük tezgahımı açıyorum, tezgahımda bahçemde yetiştirdiğim ürünlerim, konserve kutusuna diktiğim çiçekler, oyalı çemberler, bebekler için fanila, banyo lifi, patik gibi şeyleri burada satarak geçimimi helalimle temin etmeye çalışıyorum. Komşularım ve etrafımdaki insanlar azmimden dolayı beni tebrik ediyor ve destekliyor. Sattığım ürünler çok büyük paralar olmasa da hepsi benim göz nurum el emeğim olduğu için çok değerli ve helal kazanç buda beni hayliyle mutlu etmeye yetiyor."

Angın'ın konserve ve kola kutularına diktiği birbirinden farklı isimlerdeki çiçekler ev hanımlarının gözdesi olurken, torunlar için alınan rengarenk el örgüsü hırka ve yelekler ise babaannelerin beğenisine sunulmuş. Angın, kendisine gösterilen ilgiden ve kendi emeğiyle para kazanmaktan gayet memnun.
CİHAN
<< Önceki Haber Geçim kaynağı el emeği, göz nuru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER