Gaziantep'te yaşanan olaya yayın yasağı


Gaziantep 1. Sulh Ceza Hakimliği, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine, polisin şüphelendiği bir aracı takibe alması, takiben alınan aracın durdurulması üzerine polise bomba atılması ve iki kişinin yakalanması ile ilgili olarak yayın yasağı kararı verdi.

Gaziantep'te polisin şüphelendiği bir aracı takibe alması, takiben alınan aracın durdurulması üzerine polise bomba atılması ve iki kişinin yakalanması ile ilgili olarak Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine Gaziantep yayın yasağı talebinde bulundu. Talepte bölücü terör örgütü mensubu iki kişinin yakalandığı, araçta yapılan arama sonrası el bombası ve çok sayıda patlayıcı madde ele geçirildiği kaydedildi.

Başsavcılık talebinde soruşturma konu olayla ilgili yapılan yayınlarda kamu düzeninin bozulmasına yönelik tehlikenin meydana geldiğini belirtti. Başsavcılık soruşturma tamamlanıncaya kadar dosya kapsamında yazılı, görsel ve internet medyasında, sosyal medyada her türlü haber, röportaj eleştiri ve buna benzer yayın yapılmasının yasaklanmasını talep etti.

Başsavcılığın talebini kabul eden Gaziantep 1. Sulh Ceza Hakimliği, yayın yasağı kararı verdi. Karara 7 gün içinde itiraz hakkı bulunuyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Gaziantep'te yaşanan olaya yayın yasağı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER