Gaziantep'te aile katliamının kurbanları defnedildi, firari zanlı aranıyor


Gaziantep'te Yusuf Taş isimli kişinin, boşanma aşamasında olduğu eşiyle birlikte öldürdüğü toplam 9 kişinin cenazeleri defnedildi. Türkiye'yi sarsan olayla ilgili 25 yaşındaki firari zanlının arma çalışmaları sürerken, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya da yaptığı açıklamada Taş'ı adalet önüne çıkarmaya uğraştıklarını söyledi.

Gaziantep'te 2 ayrı cinayette toplam 9 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı. Önce eşi Tuğba Taş ile birlikte 3 yakınını öldüren Taş, daha sonra amcasının evini basarak burada da 5 kişinin canına kıydı. Olay sonucu hayatını kaybeden Tuğba Taş, teyzesi Şenel Çakmak ve teyzesinin oğlu Ahmet Çakmak'ın dün sessiz sedasız bir şekilde yakınları tarafından alınarak Yeşilkent Mezarlığı'nda defnedildiği öğrenildi. Taş ailesine mensup 6 kişi için de bugün cenaze töreni düzenlendi.

Hayatını kaybeden Duran Taş'ın cenazesi Uğurtepe Mahallesi'nde defnedilirken, Mustafa, Gülay, Gül, Türkan ve Furkan Taş'ın cenazeleri de Şehitkamil ilçesine bağlı Sam Mahallesi'ne getirildi. Cenazeler Yavuz Sultan Selim Camii'ne getirilirken, polisin de bölgede geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü. Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından 5 kişi de köy mezarlığında defnedildi.

VALİ YERLİKAYA: GAZİANTEBİMİZE BU ACIYI YAŞTAN KİŞİYİ ADALETE TESLİM ETMEK İÇİN UĞRAŞIYORUZ

Cenazeye katılan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya da ülke gündemine düşen cinayet olayı ile ilgili aranan firari zanlı Yusuf Taş'ı arama çalışmalarının sürdüğünü aktardı. Burada bir açıklama yapan Yerlikaya, "Güvenlik güçlerimiz bu olayı bize yaşatan kişiyi bulmak için büyük gayret gösteriyor. Olay soruşturma safhasında. Bu aşamada bilgi vermek doğru değil diye düşünüyorum. Zamanı gelince vereceğiz. Hepimiz Gaziantebimize bu acıyı yaşatan, 9 kardeşimizi öldüren kişiyi adalete teslim etmek için uğraşıyoruz." açıklamasında bulundu.

FİRARİ ZANLI AMCASININ OĞLUYLA CİNAYET ÖNCESİ TELEFONLA GÖRÜŞMÜŞ

Öte yandan 9 kişinin öldüğü katliamla ilgili yeni iddialar da ortaya çıkıyor. Buna göre, boşanma aşamasında olan Taş çiftinin eşyalarını da ayırdığı öğrenildi. İddialara göre, Tuğba Taş da eşinin amcasının oğlu olan Duran Taş'tan eşyaların yerini öğrenmesini istedi. Bunun için de teyzesi Şenel Çakmak'ın evinde bir araya geldi. Tuğba Taş'ın telefonundan amcasının oğlu Yusuf Taş'ı arayan Duran Taş karşılıklı küfürleşince, firari zanlı amcası Mustafa Taş'ı arayarak, oğlunun kendi eşinin yanında ne aradığını sordu. Bunun üzerine Mustafa Taş da oğlunu arayarak nerede olduğunu öğrenmeye çalıştı. Duran Taş ise babasına evde olduğunu belirtti. Ancak iki amca oğlunun tekrar telefonlaşmasının ardından ortalık kızıştı.

Bunun üzerine Yusuf Taş, eşinin teyzesinin evine giderek eşiyle birlikte 4 kişiyi öldürdü. Daha sonra da Taş duvardan atlayarak amcasının evine girdi. Burada ilk olarak kendisine kapıyı açan kuzeni Furkan Taş'ı öldüren zanlı, daha sonra da silahını evin diğer bireylerine doğrulttu. Taş'ın ayrıca daha önce evlendiğinde aldığı mobilyaların borcunu ödeyemediği için de mahkemelik olduğu öğrenildi. Taş'ın cinayetten sonra kendisine mobilya satan esnafı da arayarak tehdit ettiği iddia edildi. CİHAN
<< Önceki Haber Gaziantep'te aile katliamının kurbanları defnedildi,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER