Gaziantep Sanayi Odası Domotex'te stant açtı


Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Almanya'da gerçekleştirilen 'Domotex Hannover 2016 Uluslararası Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı'nda stant açtı.

Domotex Hannover 2016 Fuarı'nda, 60 ülkeden toplam bin 441 katılımfirma ürünlerini sergiledi. Türkiye'nin 141 firmayla katılım sağladığı fuarda Gaziantep'ten 55 firma yer aldı. GSO da Ekonomi Bakanlığı'nın Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (URGE) tebliği kapsamında yürütülen 'Gaziantep Dünya Hali Ticaret Merkezi Projesi' bağlamında, Domotex Hannover 2016 Fuarı'nda stant açtı. Stantta, projede yer alan 42 firmanın tanıtımı yapılarak ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildi. Stantta ayrıca, Gaziantep sanayisi ve ticari yapısı hakkında ziyaretçilere bilgi verilerek, tanıtım yapıldı.

Yerli ve yabancı birçok katılımcının ilgi gösterdiği GSO standını Türkiye Cumhuriyeti Hannover Başkonsolosu Mehmet Günay ve Hannover Ticaret Ataşesi Ruhi Deniz ziyaret etti. 'Domotex Hannover 2016'da GSO'nun stant açmasından duydukları memnuniyeti dile getiren Günay, "Ülkemizdeki halı üreticisi firmaları böyle önemli bir fuarda görmek ve kümelenme çalışmaları çerçevesinde birlik içinde hareket ettiklerini görmek oldukça sevindirici. Çalışmalarınız ve destekleriniz için çok teşekkür ediyor çalışmalarınızda başarılar diliyoruz." dedi.

Başkonsolos Günay, Gaziantep'e Dışişleri Bakanlığı temsilciliğinin açılmasından ayrıca memnun olduğunu kaydederek, bunun Gaziantep'e çok yakıştığını ifade etti. Dünya halı sektörünü bir araya getirmeyi başaran Domotex Uluslararası Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı'nda GSO'nun standını ziyaret eden GSO Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu da, "GSO tarafından fuar süresince bir stant açıldı. Bu stantta Gaziantepli halıcılarımızın fuara dünyanın değişik ülkelerinden gelen alıcılarla rahat bir ortamda iş görüşmeleri gerçekleştirmesi sağlandı. AR-GE, inovasyon, üretim teknolojileri ve markalaşma anlamında dünya genelindeki üreticilerin geldiği noktanın görülmesi yanında kendi ürettiğiniz ürünlerin uluslararası pazarlarda alıcı bulması açısından da bu tür çalışmalar ve organizasyonlar büyük önem taşıyor." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Gaziantep Sanayi Odası Domotex'te stant açtı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER