Gaziantep Karkamış’a 5 roket atıldı: Ölü ve yaralılar var

Gaziantep'in Karkamış ilçesine Suriye'nin kuzeyinden 5 roket atıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yerleşim yerlerine düşen roketler nedeniyle biri öğretmen, biri öğrenci olmak üzere üç kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

SHABER3.COM

Gaziantep Karkamış’a atılan 5 roket, ilçe merkezindeki bir lise ve iki ev ile Karkamış Sınır Kapısı yakınındaki bir TIR’a isabet etti.

Saldırılar nedeniyle 3 kişinin hayatını kaybettiği ve yaralıların olduğu öğrenildi. Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Gaziantep Karkamış'a düzenlediği havan saldırılarıyla ilgili açıklamalarda bulundu

NTV, CNN Türk ve Habertürk'ün haberlerine göre Gaziantep'in Karkamış ilçesine roket saldırısı gerçekleşti.


Gaziantep Valisi Davut Gül, yaptığı açıklamada şu ifadeleri dile getirdi:

"Terör örgütü tarafından Fırat’ın doğusundan Karkamış ilçe merkezine beş adet havan-roket atılmıştır. Sivil yerleşim merkezlerine isabet eden saldırıda iki hemşehrimiz vefat etmiştir, ikisi ağır olmak üzere 6 vatandaşımız yaralanmıştır" dedi.

Atılan roketlerin bazılarının yerleşim yerlerine düştüğü bildirildi.

İlçeye dün akşam saatlerinde de roket saldırısı düzenlenmişti.

CNN Türk bir okulun da saldırıda hedef olduğunu belirtti.

Habertürk de ilçe merkezindeki bir lise, iki ev ve Karkamış Sınır Kapısı yakınındaki bir tıra dört roketin isabet ettiğini aktardı.

Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi.

<< Önceki Haber Gaziantep Karkamış’a 5 roket atıldı: Ölü ve yaralılar... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER