Baransu'nun avukatı: Dava düşmeli

Darbe planı olduğu iddia edilen ‘Balyoz' belgelerini haberleştirdiği için tutuklanan gazeteci Mehmet Baransu, Taraf gazetesinde yayımladığı “Gülen'i Bitirme Kararı 2004'te MGK'da Alındı” manşeti ile ilgili de 52 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakim karşısına çıktı.

Baransu'nun avukatı: Dava düşmeli

İstanbul Anadolu Adliyesi 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 4. celsesinde Baransu'nun eşi Nesibe Baransu hazır bulundu.

‘DÜŞMESİ GEREKİR'

Baransu'nun avukatı Sercan Sakallı, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin geçtiğimiz günlerde 30 kadar gazeteci hakkındaki yargılamada, dava 4 aylık süre içinde açılmadığı gerekçesiyle düşme kararı verdiğini hatırlattı. Bu kararı emsal olarak mahkemeye sunan Sakallı, davanın düşmesine karar verilmesini istedi. Sakallı ayrıca AYM'nin Can Dündar ve Erdem Gül ile verdiği kararda anlatılan gazetecilik faaliyeti ve ifade özgürlüğüne dair hükümlerin mahkemeyi bağladığını hatırlattı.



MGK BELGESİ GELMELİ

Mahkemeye gelen evraklara göre MİT ve MGK'nın belgelerinin dışarıya sızdırılmasıyla ilgili adli ve idari bir soruşturma açmadığını hatırlatan Avukat Ömer Kavili ise “Yayınlanan evrakın kurumlarıyla ilgisi olmadığı cevabı verilmiş. Biz, bu belgenin aslının getirilmesini talep ediyoruz” dedi.

DAVA DÜŞTÜ

Daha sonra söz alan Gazeteci Mehmet Baransu ise önemli açıklamalarda bulundu. Suçlama konusu belgelerle ilgili Ankara 2'nci Asliye Ceza Mahkemesinde yargılandığını ve davanın 2 Şubat 2016'da düştüğünü hatırlattı.

BELGE RESMİ DEĞİL

Aynı belgelerden dolayı hukuken mümkün olmadığı halde tekrar yargılandığını belirtti. Baransu, “Bahse konu belge devlet sırrı deniliyor. Belgenin altında bir not var. ‘Bu belge istihbarat notudur, resmi belge değildir. Delil olarak kullanılmaz' ifadesi yer alıyor. Delil olarak kullanılamayacak olan bir belge nedeniyle suçlanıyorum” dedi.

SKANDAL AÇIKLAMA

MGK avukatı, Baransu'yu haberlerle algı operasyonu yapmakla suçladı. Baransu'nun avukatından sert cevap geldi. Müvekkiline hakaret edildiğini, gazetecilik faaliyetinin sorgulanamayacağını belirtti. araf'ta yayımla

EK KLASÖRLERDEKİ BELGELER GELECEK

Gazeteci Mehmet Baransu'nun 28 Kasım 2013'te Taraf'ta yayımladığı “Gülen'i bitirme kararı, 2004'te MGK'da alındı” başlıklı haberi, gündeme bomba gibi düşmüştü. Mahkeme heyeti, davaya konu olan haberle ilgili hazırlanan iddianamenin ek klasörlerindeki belgelerin getirilmesini istedi. Dava 19 Nisan'a ertelendi.

ÖZGÜR DÜŞÜNCE
<< Önceki Haber Baransu'nun avukatı: Dava düşmeli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER