"Gazetecilerin, akademisyenlerin darbeyle ne ilgisi olabilir?"

Gazeteci Tufan Türenç, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası gazetecilere ve akademisyenlere yönelik gözaltıları eleştirdi. Türenç "Bunların çoğunun eli silaha bile değmemiştir." dedi.




Türenç'in sosyal medyadaki mesajları şöyle:

Hilmi Yavuz felsefecidir, şairdir. Şahin Alpay gazetecidir. Üniversitelerde ders verir. Bu iki arkadaşın darbeyle ne ilgisi olabilir?

Gazeteci ve akademisyenlere savcı tebligat çıkarır bu arkadaşlar da gidip ifade verirler. Bu yapılanlar yanlış ve bu yanlışlar devam ediyor.

Gazetecilerin, akademisyenlerin darbeyle ne ilgisi olabilir? Bunların çoğunun eli silaha bile değmemiştir.

Üstelik Şahin Alpay'ın evine sabaha karşı baskın yapılmış ve didik didik aranmış. Bunlara ne gerek var.

Bu insanları gözaltına alıp günlerce demokrasiye ve insan haklarına aykırı koşullarda tutmak bu çağda kabul edilecek bir yöntem değil.

Bir kaç yıl önce bu insanlık dışı uygulamalar yaşandı. Bunun hata olduğunu devleti yönetenler de kabul etti. Ama değişen bir şey yok.

Dünyaca ünlü Cirque de Soleil Türkiye'de yapacağı 40 şovu erteledi. Gerekçe ülkedeki istikrarsız ortam. Bir an önce normale dönmemiz gerek.

Türenç: "Meydanları doldurun" çağrısına son verilmeli

Türkiye'de yaşamın normale dönmesi için Saray'ın ve iktidarın halka "meydanları doldurun" çağrısına son vermesi gerekir.

Halkın demokrasiye sahip çıkması hiç kuşkusuz güzel ve anlamlı ama artık yeter. Türkiye'de yaşananlar yurt dışında yanlış algılanıyor.

" Halk idam istiyor, buna karşı koyamazsınız" demek ülkemizin çıkarları açısından doğru mudur? Bunu iyi düşünmek gerekir.

Ünlü tarihçiler "Gerçek lider halkının önünde sadece yürüyen değil, halkını aynı zamanda yönlendirendir" der.
   
Bakın UEFA Fenerbahçe-Monaco maçını da riskli karşılaşma olarak kabul ediyor ve ona göre önlemler alıyor.

<< Önceki Haber "Gazetecilerin, akademisyenlerin darbeyle ne ilgisi olabilir?" Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER