Gazeteci Nazlı Ilıcak'a zorla getirme kararı

Gazeteci Nazlı Ilıcak, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada, duruşmaya gelmeyince hakkında zorla getirilme kararı verildi.

Gazeteci Nazlı Ilıcak'a zorla getirme kararı

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Nazlı Ilıcak katılmadı. Şikayetçi olan Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Ilıcak’ın avukatları salonda hazır bulundu. Ilıcak’ın savunması alınmadığı için mahkeme duruşmayı erteledi. Çağrıya rağmen duruşmaya gelmediği için Ilıcak hakkında zorla getirilme kararı verildi.

Ilıcak, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve 62 polisin tahliye kararının uygulanmamasını 'Komplo teorileri ve geri zekalılar' başlığıyla köşesine taşımıştı. Kararın uygulanmamasını hukuk katliamı olarak niteleyen Ilıcak, iktidarın ve iktidara yakın basın organlarının tahliye talimatını Fethullah Gülen Hocaefendi’nin internet sitesinden yayınlanan bir dua ile verdiği şeklindeki iddialarını eleştirmişti.

Köşe yazısında Ilıcak, şunları kaydetmişti: “Haydi bu iddiayı bazı troller dile getirdi. Ya koskoca Başbakan’a ne dersiniz? Ahmet Davutoğlu, Gümüşhane Zafer Meydanı’nda düzenlediği mitingde bu konuya değindi. Aynen şöyle dedi: ‘Meydanı Pensilvanya’dan gelen talimatlarla hareket eden hakimlere, savcılara bırakmayız. Bu memleket sahipsiz değil. Bir hafta önce Pensilvanya’dan talimat aldılar, 'hapishaneden çıkarılsınlar' talimatı. Kayıtları var bizde. Yargıyı yönlendirmeye kalkışanlara karşı her zaman yargının tam bağımsızlığı ve tarafsızlığı dedik. Seçimlere giderken ‘hala buradayız’ demenin çabası içindeler. Size biri yurt dışından ‘şöyle, böyle yap’ talimatı verir ve siz de buna kulak verirseniz, bu toprakların temel değerlerine ihanet etmiş olursunuz.’

Şimdi bütün millet, Davutoğlu’ndan bu kayıtları yayınlamasını bekliyor. Acaba tahmin ettiğim gibi herkul.org’daki duayı ‘tahliye emri’ gibi mi sunacak? Yoksa gerçekten elinde ‘Hidayet Karaca ile polisleri salıverin’ şeklinde bir ses kaydı mı var? Bence birinci şık geçerli. Zira Tahşiye davasında ya da MİT TIR’larında aynı şeyi yaptılar. Tahşiye operasyonu için, ‘Gülen, dizi senaryosuyla polisi harekete geçirdi’ dediler. MİT TIR’larında ise vaazında sarf ettiği ‘Müslümanlar’ın terörist olamayacağına, İslam’ın hiçbir terör eylemine izin vermediğine’ dair sözleri, ‘operasyon emri’ olarak Selam Tevhid dosyasına girdi.

Diyelim ki, gerçekten bir operasyon talimatı verilmek isteniyor. Devletin her hücresine sızdığı söylenilen ve çok sayıda sahte belge hazırlayarak, teknolojiye ileri derecede hakim olduğu belirtilen bir ‘örgüt’, talimat vermek için böyle ilkel vasıtalar mı kullanır? Sümeyye Erdoğan’ın öldürüleceğini ya da CHP’ye büyük maddi fonlar tahsis edileceğini Fuat Avni’nin Doğrudan Mesajı (DM) üzerinden Umut Oran’a haber veriyorlar. MİT TIR’larına yönelik o büyük operasyon, ‘İslam’la şiddet bağdaşmaz’ cümlesi içine sığdırılıyor. Tahşiye için, dizi senaryosunu kullanıyorlar…Akla ziyan ama hala bu komplo teorilerine inanan geri zekalılar var.”

Ilıcak’ın bu ifadeleri üzerine Başbakan Davutoğlu'nun avukatları, şikayette bulundu. Şikayet dilekçesinde, köşe yazısında Başbakan'ın onur, şeref ve saygınlığının zedelendiği ve hakarete maruz bırakıldığı ileri sürüldü. Ilıcak hakkında hazırlanan iddianamede Başbakan’a hakaret ettiği ileri sürüldü. Ilıcak’ın 2 yıl 4 aya kadar hapsi isteniyor.

CİHAN
<< Önceki Haber Gazeteci Nazlı Ilıcak'a zorla getirme kararı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER