Yandaş gazeteci Metin Özkan, hırsızlık yaparken güvenlik kamerasına yakalandı

Devlet Bahçeli'nin eski 'Medya ve İletişimden Sorumlu Baş Danışmanı" aynı zamanda yandaş gazeteci olan Metin Özkan'ın bir kadının çantasından para çaldığı görüntüler ortaya çıktı. Daha önce de adı hırsızlık olayına karışan Özkan, söz konusu görüntülerin ‘montaj’ olduğunu savundu.

Gazeteci Metin Özkan, hırsızlık yaparken kameraya yakalandı; ‘montaj’ dedi

Bir dönem MHP Gelen Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'Medya ve İletişimden Sorumlu Baş Danışmanı' olarak görev yapan, Hizmet Hareketi mensuplarına yönelik yaptığı infaz çağrısıyla da bilinen yandaş gazeteci Metin Özkan'ın ismi bir kez daha hırsızlık skandalına karıştı. 

İddiaya göre olay Aralık 2021’de İstanbul Kemerburgaz Göktürk’teki Masterchef restoranında yaşandı. Özkan’la aynı masada oturan Enginler, restorantın giriş bölümünün olduğu yere çantasını bırakıyor. Özkan, Ufuk Enginler arkasını dönüp gidince çantadan paraları alıp cebine koyuyor. Aldığı paranın ise 700 dolar olduğu iddia edildi.

Yeniçağ'ın haberine göre daha sonra parasının çantada olmadığını anlayan Ufuk Enginler restorantın kameralarının kontrol edilmesini isteyince olayın farkına varıyor. Kamera kayıtlarının incelendiğini öğrenen Özkan, Enginler’e parasını yolluyor ama Enginler parayı geri almıyor. Metin Özkan’ın bunun üzerine daha büyük bir para teklifinde bulunduğu ve Enginler’in bu teklifi de kabul etmeyince tehdide varan sözlere maruz kaldığı ileri sürüldü.

Odatv görüntülerin ortaya çıkması sonrası Metin Özkan’a ulaşıyor. Özkan görüntülerin montaj olduğunu ve avukatlarının görüntüyü yayanlarla ilgili hukuki süreci başlattığını söylüyor. Özkan, “Montaj işleri. Böyle bir şey yok. Ortada bir şey yok. Bir insan bu kadar mı kolay harcanır. Böyle bir şeyi kabul edemem.” diye konuştu.

İLK HIRSIZLIĞI DEĞİL

Diğer yandan bu olay Metin Özkan'ın yaptığı ilk hırsızlık skandalı değil. Özkan'ın daha önce de Panora Alışveriş Merkezi'nde bir kuyumcudan yüzük çaldığı için gözaltına alınmıştı. 

O tarihte basına yansıyan haberde şu ifadeler yer almıştı:

Edinilen bilgiye göre olay saat 19.30 sularında Panora Alışveriş Merkezi’nde gerçekleşti.

Ziynet eşyası satan bir mağazanın tezgahtarı Perihan Kırbaç, yüzüklere bakan bir kişi ayrıldıktan sonra bir yüzüğün eksik olduğunu belirledi.

Yüzüğü orta parmağına takarak mağaza dışına çıkan Metin Özkan'ın tekrar mağazaya geldiği öne sürüldü. Tezgahtar Perihan Kırbaç’ın yüzüğü istemesi üzerine ise sert tartışma yaşandı.

Metin Özkan, Perihan Kırbaç’a yüksek sesle, “Sen benim kim olduğumu biliyor musun?” diye tepki göstererek olay yerinden ayrıldı.

Dışarıda park halinde bulunan arabasına doğru yürüyen Metin Özkan, arabasına binmeden alış veriş merkezinin güvenlik amiri ile mağaza çalışanı tarafından güvenlik merkezine getirildi.

Bu arada iş merkezinde çalışan bir güvenlik görevlisi de Metin Özkan'ın arabasının bulunduğu yerde rutin araştırma yaparken yerde bir yüzük buldu ve bu yüzüğün mağazasından çalınan yüzük olduğu ortaya çıktı.

Yüzüğü bulan güvenlik görevlisinin tutanaklarda “Ben dışarıdaki rutin görevimi yaptığım bir esnada yol üzerinde bir yüzük gördüm. Bu yüzüğü aldım ve çalındığı beyan edilen yüzük olabileceğini düşünerek, elimdeki telsiz ile içeriye bilgi verdim ve benden yüzüğü almaya güvenlik amirimiz geldi.

Ben Metin Özkan isimli şahsın bu yüzüğü benim bulduğum yere atarken görmediğim için bu yüzük buraya nasıl geldi bilmiyorum. Metin Özkan'ın binadan çıkıp aracına doğru giderken kullandığı istikamet ve tam kullanmış olduğu güzergah üzerinde buldum.” dedi. 







<< Önceki Haber Yandaş gazeteci Metin Özkan, hırsızlık yaparken güvenlik... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER