Gazeteci Kaya 'terörle mücadeleyi zafiyete uğratmak' suçlamasıyla ifade verdi

Gazeteci Kaya 'terörle mücadeleyi zafiyete uğratmak' suçlamasıyla ifade verdi

Zaman Gazetesi Güvenlik Muhabiri Bayram Kaya, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanı Engin Dinç ve iki yardımcısı ile ilgili yaptığı paylaşımdan dolayı savcıya yarım saat ifade verdi. Emniyet yaptığı suç duyurusunda Kaya'nın, Dinç ve ekibini, "Hedef göstermek, terörle mücadeleyi zafiyete uğratmak ve algı operasyonu yapmak" ile suçladı. Ancak Kaya ve avukatı söz konusu iddiaları kesin bir dille yalanladı. Emniyet teşkilatını zan altında bırakmak ve algı operasyonu oluşturmak gibi bir düşüncesinin olmadığını kaydetti.

Güvenlik Muhabiri Bayram Kaya, sosyal medyada yaptığı paylaşımlar ile ilgili Ankara Adliyesinde ifade verdi. Adliye çıkışında Cihan Haber Ajansı (CİHAN) muhabirine açıklamalarda bulunan Gazeteci Kaya, son dönemde Türkiye'de basına yönelik çok ciddi baskılar söz konusu olduğunu söyledi. Kaya devamında, "Bu kapsamda yazmış olduğumuz haberler, sosyal paylaşımlarda yaptığımız açıklamalarda dolayı, Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan (MİT) emniyetten farklı kurumlardan son dönemde ciddi bir tepki ile karşılaşıyoruz. Geçen hafta Çağlayan Beyle birlikte MİT tarafından şikayet söz konusuydu orada ifade verdik. Bu hafta emniyet genel müdürü tarafından açılan bir ifade de açıklama yapmak zorunda kaldık." dedi.

Kimseyi hedef göstermek gibi bir durumunun söz konusu olmadığını kaydeden Kaya, gazeteci olarak mesleğin gereğini yapmaya çalıştığını, gazetecinin görevinin gizli kalmış şeyleri gün yüzüne çıkarmak olduğunu, bu kapsamda kaleme aldığı haberlerin ve analizlerin bunun göstergesi olduğunu aktardı. Kaya, "Bizler gazeteci olarak normal gazetemizde yazmadığımız şeyleri sosyal medyada paylaşma durumu söz konusu değil. Burada ben gazetecilerin özellikle bu tarz suç duyurularıyla, tazminat talepleriyle susturulmak istendiğini düşünüyorum. Bizim hakkımızda suç duyurusunda bulunsalar da, tazminat davası açsalar da biz doğruları haykırmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

EMNİYET MENSUPLARINI ASIL HAVUZ MEDYASI HEDEF GÖSTERİYOR

Gazeteci Bayram Kaya, Cumhuriyet Savcısı Cevat İşlek'e verdiği ifadede bahse konu paylaşımı hatırlamadığını dile getirdi. Sosyal paylaşım sitesinden zaman zaman paylaşımlarda bulunduğunu kaydeden Kaya, şunları kaydetti:
"17 Aralık operasyonundan sonra Sabah, Akşam ve Star gazetelerinde istihbarat daire başkanlığının hazırladığı rapora dayanarak 17 Aralık operasyonlarını yapan emniyet mensuplarını açıklarken Engin Dinç, Nihat Özen ve Yılmaz Deren'in isimlerini zikretmişlerdir. Yapılan paylaşımlarda da bu şahıslar hedef gösterilmemiştir. Sadece mesaj bile kişisel düşüncelerimi ifade ettim. Kimseye hakaret etmedim. İftira atmadım, suç uydurmadım."

AVUKAT ÇAĞLAYAN ERGİNAY: MÜVEKKİLİM TERÖRLE MÜCADELEYİ ZAFİYETE UĞRATMA SUÇU İLE KARŞI KARŞIYA KALDI

Zaman Gazetesi Muhabiri Bayram Kaya'nın avukatı Çağlayan Erginay ise açıklamasında şunlara değindi: "Müvekkilimin sosyal medyada paylaştığı iddia edilen metinde sadece istihbarat daire başkanlığında çalışan yetkililerinin görevlerini yaptığı ifade edilmektedir. Ancak savcılık tarafından yapılan soruşturmada terörle mücadeleyi zafiyete uğratma, iftira gibi suçlamalarla karşı karşıya kaldı. Müvekkilim bunların hiçbirisini ima dahi etmedi. Suçlamalara ilişkin müvekkilimin hakkında takipsizlik kararı verilmesini talep ettik. Müvekkilim gazetecilik faaliyetinden dolayı baskı altında gazetecilik yapmaya çalışmakta. Hukuka sığmayan uygulamalarla karşı karşıyayız." CİHAN
<< Önceki Haber Gazeteci Kaya 'terörle mücadeleyi zafiyete uğratmak'... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER